Klassiska The Offspring släpper nytt efter tio år

Första albumet på nästan tio år!

Det klassiska punkbandet The Offspring släpper albumet Let the bad times roll – och det är först nu man inser hur mycket man har saknat det här gänget.

4/5

Artist:
THE OFFSPRING
Albumtitel:
LET THE BAD TIMES ROLL
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
WABI SABI WORLDWIDE, CONCORD RECORDS

The Offspring, som kommer från Kalifornien, bildades 1984 (som Manic Subsidal) och med Let the bad times roll så har det blivit tio studioalbum.

 • The Offspring (1989)
 • Ignition (1992)
 • Smash (1994)
 • Ixnay on the hombre (1997)
 • Americana (1998)
 • Conspiracy of one (2000)
 • Splinter (2003)
 • Rise and fall, rage and grace (2008)
 • Days go by (2012)
 • Let the bad times roll (2021)

På de där albumen finns det låtar som Self esteem, Gone away, Pretty fly (for a white guy, The kids aren’t alright och Original prankster så visst har The Offspring gjort en jäkla massa bra grejer – och nu är det äntligen dags för lite nytt.

Det blir tolv låtar på Let the bad times roll.

 1. This is not Utopia
 2. Let the bad times roll
 3. Behind your walls
 4. Army of one
 5. Breaking these bones
 6. Coming for you
 7. We never have sex anymore
 8. In the hall of the mountain king
 9. The Opioid diaries
 10. Hassan Chop
 11. Gone away (Piano version)
 12. Lullaby

Med tanke på att det var länge sedan som The Offspring släppte någon ny platta så var väl inte förhoppningarna på en vass platta skyhöga, men … detta är överraskande bra!

Sen är det grymt att för höra dem göra om Gone away. Originalversionen av låten finns med på Ixnay on the hombre från 1997. Dexter Holland skrev låten sedan hans flickvän gått bort i en bilolycka. Originalet är känslosamt, men det är fortfarande punk och fart.

Här blir det något helt annat. The Offspring har tidigare framför låten live och då har Holland suttit och spelat pinao. Och det är det vi får här. Vi får en pianoversion där det även blir stråkar. Det är så vackert gjort … det är så känslosamt att hela albumet är värt bara denna låt! Det är makalöst vackert och man riktigt känner hur ont det gör i Holland.

Men The Offspring är ju punk, skatepunk, poppunk och alternative rock i en skön blandning och man förknippar dem inte med ballader och det är plattan fylld med.

Allting kickar i gång med This is not Utopia och redan där så börjar man digga. Det är fart och melodiskt när Dexter, Noodles, Pete Parada och Todd Morse bombar på.

Det är dock den somriga Let the bad times roll som man verkligen tänder till på den här platta. Det är ett så gott gung att det inte går att sluta lyssna.

Oh, baby, let the bad times roll
Machiavelli flow, oh, oh, oh, oh
Hey Lincoln, how does your grave roll?
Oh, oh, oh
Take what’s right and make it wrong
Make it up as I go along
Let me know when you decide
Apathy or suicide
Oh, baby, let the bad times roll
Oh, oh, oh

The Offspring

Behind your walls börjar ganska soft och det är mer alternative rock, men sedan kickar den i gång – och man tänker mest att nu är The Offspring verkligen tillbaka!

De levererar och levererar, men i mitten av av albumet tappar de en del Först kommer We never have sex anymore som inte håller måttet. Den låter knappast som något som The Offspring har gjort … och direkt efter den kommen en instrumental sak.

Fast svackan är tillfällig och de är snart tillbaka med bra låtar – och inte minst avslutningen med Gone away och Lullaby (även om det mest är ett konstigt slow motion-outtro) är fin.

The Offspring
Bryan ”Dexter” Holland
(sång, gitarr)
Kevin ”Noodles” Wasserman (gitarr)
Todd Morse (bas)
Pete Parada (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blir lite mer av allt från Greta Van Fleet

Nästa inlägg

En suverän debutplatta av Jakob Mind