Diztord får dig att vrida upp ljudet på stärkaren …

Diztord är tillbaka med sin tredje samlingsplatta: Life is the point of a magic pen.

Och när man ser låtlistan är det bara se till att vrida upp volymen på stärkaren …

4/5

Artist:
DIZTORD
Albumtitel:
LIFE IS THE POINT OF A MAGIC PEN
År:
2020
Genre:
METAL, ROCK
Skivbolag:
DIZTORD

När Diztord nu samlar ihop sina singlar som han har släppt under något år så blir det en finfin platta:

  1. Life is the point of a magic pen
  2. My own view
  3. Follow me
  4. Monsters
  5. Scars
  6. Not dead not broken
  7. How the story goes
  8. Empire
  9. I nöd och lust
  10. Too little too late

Albumet inleds med en ny låt, titelspåret Life is the point of a magic pen – och denna gång gästas Diztord av Jake E (Cyhra), Tina Gunnarsson (Hexed) och Frost.

Det är kanske inte den tyngsta låten som Diztord har gjort, men det här fastnar direkt. Det börjar ganska soft och syntharna gör att man blir nyfiken samtidigt som man mest undrar när allting kommer att explodera.

Det kommer dock ingen explosion denna gång utan Diztord håller det ganska soft. Det är lika överraskande som bra för den här lite mer mjuka sidan fungerar hur bra som helst och Life is the point of a magic pen blir snabbt en Diztord-favorit – inte minst tack vare gästartisterna.

Monsters är en annan låt som sticker ut. Inte heller den är någon tung sak. Snarare kan det vara det mest poppiga som Diztord har gjort – men det låter fantastiskt bra och det är häftigt att höra Diztord göra detta. Det är ett så sjukt skönt och soft gung man får.

Men Diztord är Diztod och då kan man räkna med att det blir drag och är det vad du vill ha så dra i gång Follow me. Här fyrar Diztord och Chris Goldsmith av allt vad de har. Här är allt maxat till 110 och det är massiv ljudvägg som man springer in i. Här blir det metal med elektroniska inslag samtidigt som det blir en catchig refräng.

Not dead not broken är en annan av singlarna som kom tidigare under året och även här blir det Diztords feta sound som har elektroniska inslag – och som vanligt blir det en catchig refräng.

Topp tre? Life is the point of a magic pen, Not dead not broken och Monsters.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sjunde soloplattan för Jeff Scott Soto

Nästa inlägg

Ett sjuhelsikes gung med Grande Royale!

Senaste om Diztord