Dennis Hollströms hyllning till lokala hjältar

Dennis Hollström är precis hemkommen från två månaders egendesignad soloturné på den nordamerikanska västkusten.

Då passar han och bandet The Ponies på att släppa en ny singel som är en hyllning till uppväxten i Ronneby.

4/5

Artist:
DENNIS HOLLSTRÖM & THE PONIES
Album:
LOCAL HERO (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK, FOLKROCK
Skivbolag:
DENNIS HOLLSTRÖM & THE PONIES

När Dennis Hollström växte upp, tillsammans med sina föräldrar och två bröder, i Ronneby fanns det alltid musik i huset. Hollströms mor har berättat för sin son att hon brukande dansa till låtar av Bruce Springsteen och John Mellencamp med honom när han var en liten bebis.

Hans farsa var en bluesgitarrist och han gav sin son en gitarr som han tyckte skulle börja skriva sina egna låtar. Dennis Hollström lyssnade och tillsammans med sina bröder bildade han sedan indiegaragerock-banden The Shy Lads och Wonder Coast som de turnerade med runtom i Europa.

Men Hollströms musikkarriär skulle ta en annan bana. Indierock blev folkrock – och det är lite där han är i dag med Dennis Hollström & The Ponies (Jonas Hollström, Matilda Hjärtstam, Derry Davey, Kasper Hellström och Johannes Renklint) som just nu har sin bas i Malmö.

Det de gör har beskrivits som småstadsromantisk folkrock från Blekinge. Den där beskrivningen är klockren för det är vad den nya singeln är.

Det är folkrock, heartland rock och akustisk rock. Man kan faktiskt se att detta är en låt som hans mor skulle kunna dansa till med sin son. Det doftar en del Mellencamp och Springsteen över det. ”Bossen” har ju även han gjort en egen Local hero

Det är soft och känslosamt när Hollström hyllar sin uppväxt i Ronneby med en varm musikvideo som är inspelad i hembyn.

Så här säger Dennis Hollström själv om Local hero:

Låten är en hyllning till uppväxten i Ronneby och till att leva av och med det som finns nära runt en. Det sådde stora drömmar och man kände att man tillhörde något. Jag vill belysa de positiva delarna av att bo i en mindre stad eller ha ett mindre community. Det har så många fördelar. För mig var det till exempel folk i föreningar som hjälpte mig att anordna spelningar, man köpte strängar i den lokala musikaffären och skapade många värdefulla relationer. Det kan även vara att man till exempel köper grönsaker av en lokal handlare och bildar en personlig kontakt samtidigt som man stöttar det lokala. Jag tror det skapar mening. Man lyfter upp varandra i stället för att bara tänka på sitt eget.

Local hero är titelspåret från den kommande plattan, som är tänkt att släppas i augusti/september, med samma namn. Och om inte coronaviruset sätter stopp för turnéplanerna så blir det en runda till Tyskland i början av juni och sedan blir det ett antal spelningar runt om i södra Sverige och Danmark. Med tanke på hur det ser ut i världen just nu blir det också en del streamade konserter för Dennis Hollström & The Ponies.

Låten släpptes digitalt i dag den 10 april.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tåget Till Wroclaw släpper ny kanonsingel: Hjärngrepp

Nästa inlägg

Southside Café bjuder på en rock 'n' roll-stänkare

Senaste om Dennis Hollström & The Ponies