En ny supergrupp dök upp: The Highwomen

Det finns en ny supergrupp under countryhimlen.

Det är Brandi Carlile, Natalie Hemby, Maren Morris och Amanda Shires som bildar The Highwomen.

För en tid sedan släppte de sin självbetitlade debutplatta.

4/5

Artist:
THE HIGHWOMEN
Album:
THE HIGHWOMEN
År:
2019
Genre:
COUNTRY, ROCK, AMERICANA
Skivbolag:
HIGHWOMEN, ELEKTRA RECORDS

När Amanda Shires var klar med plattan My piece of land hade hon en idé som hon ville förverkliga. Hon ville göra en kvinnlig version av den legendariska supergruppen Highwaymen (Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristofferson och Willie Nelson). Tankarna kom fram sedan Shires under en turné hade lyssnat på de amerikanska radiostationerna som spelar country och där kvinnor var dåligt representerade.

Så 2019 bildades The Highwomen och deras debutalbum släpptes i början av september.

 1. Highwomen
 2. Redesigning women
 3. Loose change
 4. Crowded table
 5. My name can’t be mama
 6. If she ever leaves me
 7. Old soul
 8. Don’t call me
 9. My only child
 10. Heaven is a honky tonk
 11. Cocktail and a song
 12. Wheels of Laredo

Det här är en stark platta. Ja, det är en skitbra platta och man behöver inte ha lyssnat på den mer än ett par tre varv för att kalla den för en framtida klassiker. Stora ord? Absolut. Fast det lär bli så. Ja, det borde i alla fall bli så.

Brandi Carlile, Natalie Hemby, Maren Morris och Amanda Shires gör det genuint bra från början till slut. När de dessutom delar på sången blir det liksom bara ännu bättre. Man får allt av alla.

Dessutom slipper man höra popcountry nu igen utan den här kvartetten väljer att göra lite mer traditionell country där man även får med en del americanainfluenser. Inget ont om popcountry, men det kan bli för mycket av det precis som det kan bli av traditionell country …

Topp tre? Highwomen, If she ever leaves me och Wheels of Laredo.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tiny Moving Parts fortsätter på inslagen väg ...

Nästa inlägg

Nytt Lower Dens levererar fortfarande