Fem år senare – nytt med Work Of Art

Det har gått fem år sedan Work Of Art släppte albumet Framework.

Nu är dock det svenska AOR-bandet tillbaka med ny musik.

De är tillbaka med Exhibits.

4/5

Artist:
WORK OF ART
Album:
EXHIBITS
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Work Of Art bildades 1992 när Robert Säll och Herman Furin gick på musikskola. Strulet var dock det där med att hitta en sångare. Art Of Work fick läggas på is. När de sedan slutade skolan gick de båda åt skilda håll, men 1998 ville Furin dra i gång bandet igen – med Lars Säfsund som sångare.

De spelade in några låtar året efter, men sedan blev Säfsund upptagen med andra projekt. Art Of Work pausade igen. Säll och Furin ville dock köra vidare och bestämde sig för att leta efter en ny sångare. De gjorde några låtar och bad Säfsund om hjälp med inspelningen av trummorna. När han fick höra låtarna så ville han åter ta hand om mikrofonen.

2008 kom äntligen debutplattan som över tio år senare fortfarande låter sjukt bra!

 • Artwork (2008)
 • In progress (2011)
 • Framework (2014)
 • Exhibits (2019)

Nu är det dags för Exhibits som AOR-trion har jobbat med under 1,5 år. Det är också fem år sedan den förra plattan. Det är ju liksom inte okej – även om bandmedlemmarna har varit upptagna med andra projekt. Fast med tanke på att Säll finns med i W.E.T. så är det lite lättare att förlåta …

 1. Misguided love
 2. Be the believer
 3. Another night
 4. This isn’t love
 5. Gotta get out
 6. Come home
 7. If I could fly
 8. Destined to survive
 9. Scars to prove it
 10. What you want from me
 11. Let me dream

För den som gillar AOR blir det här rena rama presentöppningen. Varenda låt andas klass. Varenda låt är hur välgjord som helst – och inte minst så låter det verkligen old school-AOR. Det är liksom ingen melodiös hårdrock eller västkustrock över detta. Det är AOR och då blir det en platta som andas en del Toto, Giant och Journey.

Det är en jämn platta, men man måste ändå nämna This isn’t love där Vince Dicola finns med på keyboard och det låter som filmmusik – fast det är knappast konstigt med tanke att Dicola gjorde en del till Rocky IV-soundtracket.

Gotta get out är en annan höjdare. Det är mer somrigt och det låter sjukt bra ta mig tusan. Vilken jäkla refräng!

Scars to prove it sticker ut en del. Det är den mest bluesiga låten på albumet och det är väl självklart att det låter bra. Gitarrsoundet här skojar man inte bort …

Fast sedan kommer nästa topp i What you want from me och då är det bara till att ge sig. Exhibits är en kanonplatta.

Exhibits släpptes i dag den 8 november.

Work Of Art
Lars Säfsund (sång)
Robert Säll (gitarr)
Herman Furin (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Pretty Maids är dansk dynamit på riktigt!

Nästa inlägg

Old school-punk från brittiska Grade 2