Deportees - Re-Dreaming

Deportees levererar alltid bra musik

Det har gått fyra långa år sedan Deportees släppte den suveräna plattan The big sleep.

Nu är det svenska indierockbandet tillbaka med lite ny musik.

4/5

Artist:
DEPORTEES
Album:
RE-DREAMING (EP)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
SONY MUSIC

När Deportees släppte The big sleep kvalade den in som en av de mest mörka plattorna under 2015. Det är också en platta som fortfarande gör sig hur bra som helst en kall höst- eller vinterkväll.

  • All prayed up (2004)
  • Damaged good (2006)
  • Under the pavement – The beach (2009)
  • Islands & shores (2011)
  • The big sleep (2015)

När de, fyra år senare, är tillbaka skickar de ut en femspårs-EP.

  1. Bright eyes
  2. Time is the tiger
  3. Wild repeat
  4. A love design
  5. Patterns

Denna gång är det inte lika nattsvart, men det är fortfarande ett Deportess man känner igen. Det är lite mörk indierock med keyboardskingor. Det är till och med ganska synthigt, men det är inte så att de snubblar in på på synthpopspåret. De ligger fortfarande kvar på indiesidan och de gör den indiemusiken som man bara älskar.

En låt som Time is the tiger hade dessutom platsat på The big sleep och det säger egentligen allting om den låten. Det här är ett Deportees när de är som absolut bäst.

Fast det där är faktiskt bara en av fem kanonlåtar. Det finns dock två spår som gör att man nästan blir irriterad över att man ska få vänta så länge på ny musik från det här gänget. Det är den redan nämnda Time is the tiger och A love design. Det sådana där låtar som gör att man både vill sjunga och spela luftgitarr på ett fullsmockat plan på väg till Grekland.

Med den här EP:n vill Deportees få oss att våga drömma igen. Re-dreaming är ett uppror mot den historielösa realismen som håller alla som gisslan. Då är det också lätt att förstå varför biljetterna till spelningen på Fasching i Stockholm sålde slut på fyra minuter …

Efter den här EP:n har Deportees även att hinna släppa singeln Covered in dream – som även den är kalasbra.

Deportees
Peder Stenberg (sång)
Anders Stenberg (gitarr)
Thomas Hedlund (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Volbeat gör en av årets bästa plattor

Nästa inlägg

En melankolisk platta av Emma Elisabeth

Senaste om Deportees