Notörious - Seducer (EP)

Notörious ger oss fem grymma glamlåtar

18 minuter.

Fem låtar.

Fem grymma glamrock/glammetal-låtar.

Det är vad Notörious ger oss på sin debut-EP.

4/5

Artist:
NOTÖRIOUS
Album:
SEDUCER (EP)
År:
2019
Genre:
METAL

Skivbolag:
NOTÖRIOUS

Notörious
Notörious har släppt sin debut-EP.

Notörious, är ett nytt band som finns runt Bergen, Norge, och det bildades så sent som under förra året. Tanken var att de ville se till så att det klassiska glammetal/hårdrocks-soundet som mer eller mindre ägde Sunset strip i Los Angeles under 1980-talet inte glömdes bort.

Då är Notörious ett band som har inspirerats av klassiska band som Mötley Crüe, Van Halen, Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Europe, Scorpions, Skid Row och Poison.

Man kan väl säga att det hörs …

  1. Notörious
  2. Friday night (get ready)
  3. Have a good time
  4. Seducer
  5. Tonight (Gonna get it)

Gillar du några av de ovan nämnda banden så är det läge att spänna fast säkerhetsbältet. För nu kommer det att bli en makalös glametalresa under 18 minuter!

Det här är en riktigt smällkaramell så det är bara till att höja volymen och bjuda in grannarna på en rock ’n roll-fest!

Det är attityd och det stinker – på ett bra sätt givetvis – 1980-tal över det här. Det är fet glam/hair-metal med allt som hör till: Det är feta riff, tunga trummor och catchiga refränger.

Det är så på samtliga fem låtar. Förstaspåret Notörious känns lite som om Mötley Crüe och Scorpions drar i gång något medan andraspåret Friday night (Get ready) känns nästan som något som Europe skulle kunna ha gjort (på den tiden då de levererade bra plattor). Det är en låt som man vill dra i gång varenda fredagskväll resten av året.

Det låter skitbra hela vägen och EP:n avslutas med Tonight (Gonna get it). Det är väl det enda som är tråkigt med det här, att det tar slut lite för snabbt … för det här var väldigt, väldigt bra!

Notörious
Chris Hoüdini (sång)
Nikki DiCato (gitarr)
Andy Sweet (bas)
Freddy Kixx (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Frank Carter & The Rattlesnakes - End Of Suffering
Föregående inlägg

Frank Carter gör det bättre än någonsin

The National - I Am Easy To Find
Nästa inlägg

Ny platta från jubilerande The National