Starbreaker - Dysphoria

Starbreaker – ett lyckat samarbete som fortsätter

Tony Harnell slår återigen ihop sina påsar med Magnus Karlsson.

Då får vi Starbreakers tredje fullängdare.

Vi får Dysphoria.

Starbreaker började som ett sidoprojekt för Tony Harnell när han fortfarande fanns med i TNT. Från början var det tänkt att Harnell skulle göra ett soloprojekt, men när bland andra Magnus Karlsson (Primal Fear, Allen/Lande) kom med i bilden bildades Starbreaker. De släppte sin självbetitlade debutplatta 2005 och tre år senare kom Love’s dying wish.

Det var sedan Harnell hoppat av TNT som han åter började jobba med Karlsson under 2017. Så nu är det äntligen dags för en ny Starbreaker-platta.

  1. Pure evil
  2. Wild butterflies
  3. Last december
  4. My heart belongs to you
  5. Beautiful one
  6. Dysphoria
  7. How many more goodbyes
  8. Fire away
  9. Bright star blind me
  10. Starbreaker

Det tog sin tid, men när Starbreakers släpper nytt så gör de ingen besviken. Dysphoria är en stark platta. Det är tio låtar som pendlar mellan hårdrock och metal. Hela vägen är det dessutom melodiöst.

Det blir också en del variation. Stundtals väljer Starbreaker den melodiösa vägen, stundtals väljer de den lite tyngre vägen – och varje gång blir det bra.

När Starbreaker ska presentera sig 2019 så väljer de att göra det med Pure evil. Det är en tung, snabb metallåt och här får såväl Harnell som Karlsson briljera. Harnell gör det med sin sång och Karlsson gör det med sitt gitarrlirande.

En annan föredrar dock när det är softare och mer melodiös hårdrock och det finns gott om sådana låtar här: Wild butterflies, My heart belongs to you, How many more goodbyes och Beautiful one är fyra.

Fast att dra i gång en lite tyngre låt som Dysphoria mår man ju inte heller direkt dåligt av … sedan finns ju både det lite softare och det tyngre i Last december – och den blandningen låter kalasbra!

Starbreaker rundar sedan av plattan med den klassiska låten Starbreaker (Judas Priest).

Topp tre? My heart belongs to you, Last december och Beautiful one.

Dysphoria släpptes i går den 25 januari och den kan passa dem som gillar TNT, Pretty Maids och Allen/Lande.

Starbreaker
Tony Harnell
(sång)
Magnus Karlsson (gitarr, keyboards)
Jonni Lightfoot (bas)
Anders Köllerfors (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Come Taste The Band - Reignition
Föregående inlägg

Klassisk hårdrock med Come Taste The Band

Wake The Nations - Heartrock
Nästa inlägg

Wake The Nations bjuder på en AOR-pärla