Inglorious - Ride To Nowher
4/5
Artist:
Inglorious
Album:
Ride to nowhere
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.rl.

Ny platta från gamla Inglorious …

Ride to nowhere blir Inglorious tredje platta – och det är precis så bra som man hade väntat sig.

Men framöver kommer det att se lite annorlunda ut …

Redan sedan tidigare har Wil ”Billy” Taylor hoppat av Inglorious, som bildades 2014 i London, för att fortsätta göra musik med DeeVer.

Annars var line-upen med Nathan James (sång), Andreas Eriksson (gitarr), Drew Lowe (gitarr), Colin Parkinson (bas) och Phil Beaver (trummor) intakt när Ride to nowhere gjordes av det brittiska bandet som har kallats för den brittiska hårdrockens framtid.

Det var dock innan den där videon – som han sedan har bett om ursäkt för – med James dök upp, men om man bortser från det och i stället bara lyssnar på musiken så är Inglorious verkligen ett band som bjuder på bra rock ’n’ roll.

 1. Where are you now
 2. Freak show
 3. Never alone
 4. Tomorrow
 5. Queen
 6. Liar
 7. Time to go
 8. I don’t know you
 9. While she sleeps
 10. Ride to nowhere
 11. Glory days

Det är en riktigt bra rockplatta av Inglorious. Det är det Inglorious som man har hört sedan starten. Ni vet, härligt drivande riff, smittsamt bra melodier och ännu bättre refränger.

De bjuder på hårdrock där de även har plats för en del blues, men får även en del old school-rock ’n’ roll samtidigt som det är modernt och att nämna band som Black Stone Cherry, Rival Sons, Blackberry Smoke, Whitesnake och Deep Purple i samma mening som Inglorious känns inte helt fel.

Dessutom känns låtar som Tomorrow och Queen som om de hade kunnat vara med på vilken Inglorious-platta som helst. Då blir även Ride to nowhere en höjdare.

Topp tre? Where are you now, Glory days och Time to go.

Frågan är hur Inglorious kommer att låta framöver när båda gitarristerna och basisten har hoppat av? Visst, James är en vass sångare, men det är bara han och trummisen Phil Beaver som är kvar och numera är det Danny Dela Cruz (gitarr), Dan Stevens (gitarr) och Vinnie Colla (bas) som gör Inglorious komplett.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Gathering Of Kings - First Mission
Föregående inlägg

Det slår gnistor om Gathering Of Kings

Ryan Adams - Fuck The Rain
Nästa inlägg

Ryan Adams släpper kanonsingeln Fuck the rain

Senaste om Inglorious