4/5
Artist:
Inglorious
Album:
II
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Kärlek och respekt för hårdrock

De släppte sitt fantastiska debutalbum 2016.

Nu är Inglorious tillbaka med en lika fantastisk uppföljare.

Vi får plattan II.

Brittiska Inglorious bildades i februari 2014 av fem unga män som hade både kärlek och respekt för den klassiska hårdrocken.

Och det är vad de gav oss på den självbetitlade debutplattan och det är vad vi får på den nya plattan II. Vi får stora gitarriff och grymt bra sång. Vi får småtung rockmusik som har influenser från 1970-talsrocken.

På II får vi tolv låtar:

 1. I don’t need your loving
 2. Taking the blame
 3. Tell me why
 4. Read all about it
 5. Change is coming
 6. Making me pay
 7. Hell or high water
 8. No good for you
 9. I got a feeling
 10. Black magic
 11. Faraway
 12. High class woman

Det märks att Inglorious, som frontas av Nathan James, har inspirerats av band som Deep Purple, Whitesnake, Bad Company, Led Zeppelin, Aerosmith och The Rolling Stones för att nämna några. Och när II skulle göras fungerade Nathan James på varför de klassiska albumen är så bra än i dag.

James bestämde sig för att han ville ha musikerna i rummet samtidigt. Det skulle inte finnas någon auto tune eller några overdubs. Här var James stenhård:

For so long people have been hiding mistakes, singers using auto tune to make them sound perfect, double tracking to make it sound bigger and using click to play in time. There is none of that on this album. This record is about vibe, feeling, excitement, energy and performance of songs we all wrote together. That’s how it came out that day and it will never be exactly the same again.

Det råder ingen tvekan om att James och de andra i Inglorious återigen får ihop det på bästa sätt. Inglorious radar upp vassa rocklåtar och detta kommer självklart att bli en klassiker.

Hur mycket man än letar så går det inte att hitta ett svagt spår. Däremot finns det gott om låtar som man inte får missa: I don’t need your loving, Taking the blame, Tell me why, Change is coming, No good for you och Black magic är sex …

Plattan släpps den 12 maj.

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Trallvänligt och skönt när Udéhn är tillbaka

Nästa inlägg

One, two - här är Big bad luv

Senaste om Inglorious