Can’t Swim - This Too Won't Pass
4/5
Artist:
Can't Swim
Album:
This too won't pass
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Pure Noise Records

Can’t Swim – argt och bittert på ett skönt sätt

Under 2017 skickade Can’t Swim ut sitt debutalbum.

Nu är de tillbaka med sin andra fullängdare.

Vi får This too won’t pass.

Det amerikanska, Can’t Swim kommer från Keansburg, New Jersey, är ett ganska färskt band. De drog i gång först för tre år sedan, men har redan hunnit skicka ut en EP och två fullängdare.

Dessutom har de turnerat mycket och redan hunnit dela scen med band som New Found Glory, Creeper, Movements och Boston Manor – och då inser man ganska snabbt om att det här handlar om punk, poppunk och emo.

  1. What have we done
  2. My queen
  3. ”Sometimes you meet the right people at the wrong time”
  4. Hell in a handbasket
  5. Congratulations, Christopher Hodge
  6. Malicious 444
  7. Not the way it was
  8. Amnesia 666
  9. Daggers
  10. Winter of Cicada

Plattan inleds med What have we done och det är en poppunk som det sprudlar energi om. Dock har jag lite svårt för när sången blir skrikig. Chris LoPorto ligger på gränsen, men när man tror att han ska dra på lite till så svänger han om och ser till att det blir melodiöst i stället.

Han gör det i flera låtar, men i My queen skriker han det inte alls och då blir det mer emo över det hela.

Som spår nummer tre får vi plattans höjdpunkt: ”Sometimes you meet the right people at the wrong time”. Det är både fart och melodier … och det påminner en del om Alkaline Trio. Låten fick sitt namn efter ett kort som LoPorto fick av en flickvän sedan de hade brutit upp. På baksidan av kortet stod det ”sometimes you meet the right people at the wrong time”.

Hell in a handbasket är en annan höjdare. Daggers är ytterligare en riktigt bra låt. Även här är det ett lite softare Can’t Swim. Fast det här är en jämn platta. Alla låtar håller en bra nivå. Det är ingen som faller ur ramen.

Textmässigt så är det lite argt och bittert på ett skönt sätt. Det är någon life sucks and the you die-attityd över det hela och sådant gillar en annan.Då blir det också ett brutalt ärligt album.

Så här säger sångaren och gitarristen Chris LoPorto i ett pressutskick:

Problems haunt you, infect you, and in time become a part of who you are. You might find ways to distract yourself or try and forget but every time you look in the mirror you’ll only see reminders of what you hate. Evil surrounds us and in time, becomes a part of who we are. Let this band be a reminder of that.

Can’t Swim

Chris LoPorto (sång, gitarr)

Mike Sanchez (gitarr)

Greg McDevitt (bas)

Danny Rico (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Drunk Turtle Band - Rock The House
Föregående inlägg

Drunk Turtle Band - seriöst men inte pretentiöst

Paul Heaton - The Last King Of Pop
Nästa inlägg

Paul Heaton ... The last king of pop!