3/5
Artist:
Little Caesar
Album:
Eight
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Golden Robot Records

Let’s have a good time, Little Caesar!

Little Caesar har gett oss rock ’n’ roll sedan under slutet av 1980-talet.

Nu är de tillbaka med plattan Eight – och visst tusan får man en nostalgitripp när det här gänget kickar i gång sina nya låtar.

Little Caesar bildades i slutet av 1980-talet av Ron Young som då jobbade som vakt på en nattklubb. De släppte en EP ganska snabbt och det ledde sedan till ett skivkontrakt med DGC Records 1989.

 • Name your poison (EP) (1989)
 • Little Caesar (1990)
 • Influence (1992)
 • This time it’s different (1998)
 • Redemption (2009)
 • American dream (2012)
 • Brutally honest: Live from Holland (2015)
 • Eight (2018)

Plattan Little Caesar är en klassiker. Den innehåller en jäkla massa bra låtar och Little Caesar såg ut att bli en framgångssaga. Det blev inte riktigt så. Nästa platta, Influence, sålde inget vidare och bandet försvann lika snabbt som de dök upp.

Men det amerikanska rockbandet skulle komma tillbaka – även om det dröjde flera år – och när vi nu är framme vid 2018 får vi Eight vilket blir bandets åttonde platta och deras första med nytt material på sex år.

 1. 21 again
 2. Mama tried
 3. Vegas
 4. Crushed velvet
 5. Good times
 6. Time enough for that
 7. Straight shooter
 8. Another fine mess
 9. Morning
 10. That’s alright
 11. Mixed signs
 12. Slow ride

Och visst känner man igen Little Caesar. Vi får deras rock ’n’ roll med det sköna gunget, den lite småhesa rösten och det vassa gitarrlirandet. Vi får Little Caesars rock ’n’ roll med rhythm & blues-influenserna. Vi får allt det där redan på inledningsspåret 21 again.

Men vi får även en del annat … som countrystänkaren Mama tried. Det gungar som tusan när Little Caesar slänger in en del country in det hela.

Vegas är de tillbaka på gamla klassiska jaktmarker och det är där de håller sig i de flesta låtarna – precis som man vill.

Vi får även lite lugnare låtar. Till exempel så får vi den känslosamma balladen Time enough for that. Här får man en del Spike– och The Quireboys-vibbar. Det är en sjukt bra låt!

Bästa spåren? Time enough for that, Straight shooter och That’s alright.

Little Caesar

Ron Young (Sång)

Tom Morris (trummor)

Loren Molinare (gitarr)

Mark Tremalgia (gitarr)

Pharoah Barrett (bas)

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Amen Dunes släpper en ny platta

Nästa inlägg

Dyster-glad pop med Junior Brielle