4/5
Artist:
Dan Reed
Album:
Confessions
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Zero One Music

Soft och tillbakalutad rock från Dan Reed

Dan Reed Network släppte sin senaste platta 2016.

Men frontfiguren Dan Reed har tid för mer.

För någon månad sedan skickade han ut soloplattan Confessions.

Under slutet av 1980-talet spelades Dan Reed Network flitigt här hemma. Med låtar som Ritual, Get to you och I’m so sorry var det en favoritplatta som såg till att förstärkaren fick jobba dag och natt.

Sedan dess har bandet legat på is och återuppstått mer än en gång. De släppte dock sin senaste platta, återföreningsalbumet Fight another day, så sent som förra året.

Vid sidan om DRN har dock Dan Reed även haft en solokarriär. Och den senaste, soloplatta nummer fyra, från honom kom i september – och det är en urskön platta. Fast det är kanske inte så jäkla mycket funkrock – som Dan Reed Network bjuder på – över det här. I stället får vi en lugn, soft och tillbakalutad rockmusik med såväl soul- som popinslag.

Det är riktigt skönt när man är på det humöret.

  1. A piece of home
  2. Soul survivor
  3. Smile
  4. Day one
  5. Distant star
  6. Fragile
  7. Cave in
  8. Lift you up
  9. On fire
  10. The great divide

Med en albumtitel som Confessions så kan man räkna ut att det är en personlig och känslosam platta.

Är det så att du letar efter en platta med fart i så är det bara att gå vidare, men vill du har en riktigt bra platta som går i det lugnare tempot så har du hittat rätt. Det är precis så Confessions börjar, med en soft, långsam och mellankolisk ballad och en annan sitter bara och njuter av det här. Det är så snyggt gjort.

Sole survivor bjuder på lite mer uptempo, men det är fortfarande den här snygga, softa sången från Dan Reed som gör att det blir så jäkla bra. Smile blir lite mer pop, men det är samma sak där. Reeds mjuka sång ser till så att det blir en riktigt bra låt.

Confessions är en riktigt trevlig platta som bara växer och växer. Det är också en platta som gör sig lite extra bra nu när höstmörkret har lagt sig över Sverige.

Egentligen skulle man kunna räkna upp varenda låt från den här plattan för Reed har skickat ut något utöver det vanliga.

Fast om man bara får välja en enda låt som går på repeat under en timme? Då får det nog bli Distant sun. Återigen är det en melankolisk, soft låt med en skön refräng.

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Cunningham ger oss en grym countrylåt!

Nästa inlägg

Nomy trillar in på det lugnare spåret ...

Senaste om Dan Reed