Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
The Mighty Mighty Bosstones
Album:
While we're at it
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Big Rig Records, Bosstones Music

Välkommen tillbaka, The Mighty Mighty Bosstones!

The Mighty Mighty Bosstones av

Det har gått sju långa år sedan The Mighty Mighty Bosstones släppte The magic of youth.

Nu är skapunkbandet äntligen tillbaka med en ny platta.

Vi får While we’re at it.

Det amerikanska bandet bildades i Boston, Massachusetts, 1983. Och sedan dess har niomannabandet – Dicky Barrett, Joe Gittleman, Chris Rhodes, Tim Burton, Joe Sirois, Leon Silva, Ben Carr, Lawrence Katz och John Goetchius – skickat ut sina skivor med ojämna mellanrum.

Så här ser deras diskografi ut.

  • Devil’s night out (1989)
  • More noise and other disturbances (1992)
  • Don’t know how to party (1993)
  • Question the answers (1994)
  • Let’s face it (1997)
  • Pay attention (2000)
  • A jackknife to a swan (2002)
  • Pin points and gin joints (2009)
  • The magic of youth (2011)
  • While we’re at it (2018)

Man behöver inte lyssna speciellt länge innan man inser hur mycket man har saknat det här gänget. Gunget som The Mighty Mighty Bosstones bjuder i sina låtar är hur skönt som helst.

  1. Green Bay, Wisconsin
  2. The constant
  3. Wonderful day for the race
  4. Unified
  5. Divide
  6. Closer to nowhere
  7. Walked like a ghost
  8. The west ends
  9. Here we are
  10. The mad dash
  11. Absolutely wrong
  12. In honor of
  13. Hugo’s wife
  14. After the music is over

Det här är 14 låtar med allt som man vill ha när man lyssnar på ska. Det är blås, det är lite punk, det är energiskt och framför allt så är det ett sjuhelsikes gung.

Och allt det där får vi redan med inledningsspåret Green Bay, Wisconsin och sedan bra fortsätter det. Dra bara i gång allsångstänkaren Wonderful day for the race eller The constant och bara känn gunget.

Vill du ha lite mer reggae i det hela? Då har du Unified att dra i gång på så hög volym som det bara går. Det är en låt som handlar om att föra samman folk och med en så bra låt bör det fasiken gå vägen.

Men trots att det är hela 14 låtar – det är man ju inte bortskämd med nu för tiden – så är det en väldigt stark platta. Det finns inte ett enda spår som inte håller måttet. Det finns egentligen bara en sak att säga:

Välkommen tillbaka, The Mighty Mighty Bosstones!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen