Today – ytterligare en pärla från Selma & Gustaf

Om två månader är det här.

Selma & Gustafs andra album.

Tills dess har vi den magiska singeln Today att lyssna på.

Artist:
SELMA & GUSTAF
Albumtitel:
TODAY (SINGEL)
År:
2024
Genre:
INDIE, AMERICANA
Skivbolag:
FRANCESCAS PRODUKTIONER

När Selma & Gustaf släppte sin förra singel, Down the line, var det ett steg tillbaka till rötterna efter att de hade testat att göra lite annorlunda musik.

Och Hälsingebandet – som firar tio år i år – fortsätter på det gamla spåret med den nya singeln Today. Selma & Gustaf (Selma Edenståhl, Gustaf Johnsson, Viktor Rasimus-Ek, Emil Thurell och Carl Embretsén) fortsätter att ge oss sin ”Hälsingecana” eller någon svensk americana där det finns plats för både indie och folk.

Nu blir det känslosamt värre och denna gång har Selma & Gustaf tillsammans med bandet breddat ljudbilden ännu mer. Nu blir det twanggitarrer, men också mycket stråkar som får ta plats i den här alldeles underbara låten som är väldigt vemodig och vacker.

Sedan har vi Selma Edenståhls röst som är så unik och som gör att man inte kan sluta lyssna. Det blir så oerhört känslosamt när hon sjunger om en förlorad dag och om att när ljuset släcks så finns det inte mer att göra.

Today skrevs på en sorglig eftermiddag i Glimsta utanför Hudiksvall och är både finstämd och frustrerad. Den är en av de första låtarna som blev klara för albumet och den hjälpte oss att hitta tillbaka lite till vår ljudbild – som är ’stor fast ändå nära’ – Den innehåller allt vi gillar; mycket gitarr, elgitarr, stråkar, grym bas, luftiga trummor och såklart en nästan bristande röst.

Selma & Gustaf på Instagram

Selma & Gustafs andra album släpps den 22 oktober och heter Can I carry you.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Fullt ös med The Chuck Norris Experiment

Senaste om Selma & Gustaf