Fullt ös med The Chuck Norris Experiment

Chuck Norris Experiment firar sitt 20-årsjubileum i år.

Vad passar bättre då an at göra det med ett rockmonster till platta?

Artist:
THE CHUCK NORRIS EXPERIMENT
Albumtitel:
20
År:
2024
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
GHOST HIGHWAY RECORDINGS, SAVAGE MUSIC RECORDS

När Göteborgs The Chuck Norris Experiment firar 20 år så gör de det rejält. Under året släpps/har det släppts ett helt gäng med sjutumssinglar, det kör sin The 20-year anniversary world tour 2024 – och inte minst så har de släppt albumet 20.

Det är väl lika bra att säga det direkt. Det finns många grymma rock/hårdrocks-band i Sverige. Ett av de bästa, ja det är The Chuck Norris Experiment. Det här gänget levererar ta mig tusan alltid. Det är alltid ett jävla drag och bandet har inte en aning om hur fan man ska trycka ned en broms! Det är alldeles underbart!

De är dessutom ett hårt jobbande band som har släppt en jäkla massa singlar, split-EP:s, samlingsalbum och ännu mer. Deras studioalbumslista är nu elva plattor lång.

  • Chuck Norris Experiment (2005)
  • And the rest will follow (2007)
  • The return of rock ’n’ roll (2008)
  • Chuckies (Acoustic album) (2009)
  • Dead central (2010)
  • Right between the eyes (2014)
  • Chück me (2017)
  • Shortcuts (2019)
  • Acoustic stuff (2020)
  • This will leave a mark (2021)
  • 20 (2024)
The Chuck Norris Experiment. Foto: Richard Bloom

Denna gång blir det elva låtar:

  1. The knife
  2. You go boom!
  3. Prime mover
  4. Jason Voorhees
  5. Hot damn
  6. Surprise! (And everybody dies)
  7. High times/Easy livin’
  8. Life in hypercolor
  9. Deadshot
  10. Bats!
  11. Out of your league

Det är nästan lite sjukt, men så fort förstaspåret – The knife – kickar i gång efter en liten soft inledning hoppar mungiporna rakt upp. Det är The Chuck Norris Experiment som är tillbaka – och det här är ett band som vägrar att kompromissa med något. De vägrar att spara på krutet! Det ska vara ös – och det är det. Men samtidigt svänger det som fan! Sicken start!

Det är bara till att spänna fast säkerhetsbältet och hålla i sig i något för det kommer mer. Det kommer så mycket mer och med andraspåret You go boom! driver de upp tempot ännu mer. Och det här gunget! Galet! Fastnar du inte i den refrängen så får du helt enkelt höja volymen.

Prime mover är en tredje låt som är sådär makalöst bra. Det känns nästan som om gitarrerna vill hoppa ut ur högtalarna och drämma till något. Lyssna på solot! Det är fortsatt ett jävla ös, men med ett aningen mjukare gung. Fast missta er inte, det här gänget gör inga mjuka låtar!

Shit! Tre låtar in på plattan och man är redan galet imponerad. Då vet man ändå att det kommer mer. Och det är inte vad som helst … The Chuck Norris Experiment ger sig in på massmördarspåret … Jason Voorhees heter låten och det är huvudrollsinnehavaren i Fredagen den 13:e-filmerna.

Med Hot damn blir det en växel ned i farten, men också en växel upp i gunget. En grymt skön låt där man får möjligheten att andas ut efter en smått galet fartfylld start på det här albumet som släpptes för någon månad sedan.

Sedan blir det lite skrikande gitarrer med Surprise! (And everybody dies). Tempot är kanske inte vrålhögt, men det bjuds på ett härligt gung och när basen tuggar på så … japp! En av många favoriter på albumet.

Vill du har en kort snabb partylåt så dra i gång High times/Easy livin’. Den är över på 67 sekunder.

The Chuck Norris Experiment avslutar albumet som de startade det. Med en jävla fart för det är bra drag i Life in hypercolor, Deadshot, Bats! och Out of your league. Här är det kanske Bats! som sticker ut lite extra när Jake Starr är med och gästar. En grymt fin avslutning på en grym platta!

Topp tre? Nope. Gör som man gjorde förr i tiden. Kör plattan från start till mål. Du kommer inte att ångra dig.

Chuck Norris Experiment
Chuck Ransom
(sång)
Chuck Rooster (gitarr)
Chuck The Ripper (gitarr)
Chuck Dakota (bas)
Chuck Buzz (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En stark platta av The Dangerous Summer

Senaste om Chuck Norris Experiment