En stark platta av The Dangerous Summer

The Dangerous Summer har blivit personliga favoriter här hemma.

Deras senaste plattor är smått magiska – och det är ingen skillnad mellan dem och den några månader gamla Gravity.

Artist:
THE DANGEROUS SUMMER

Albumtitel:
GRAVITY
År:
2024
Genre:
ROCK, ALTERNATIVE
Skivbolag:
RUDE RECORDS

The Dangerous Summer 2024. Foto: Pressbild

Det var 2009 som The Dangerous Summer, som skrev på sitt första skivbolagskontrakt när de gick på high school, släppte sin debutplatta Reach for the sun och om vi spolar fram bandet till 2024 så har det blivit sju fullängdare.

  1. Reach for the sun (2009)
  2. War paint (2011)
  3. Golden record (2013)
  4. The Dangerous Summer (2018)
  5. Mother nature (2019)
  6. Coming home (2022)
  7. Gravity (2024)

Denna gång blir det tolv låtar från bandet som bjuder på någon alternativ rock med en del punkvibbar.

  1. I feel more like myself when I’m losing it
  2. Pacific Ocean
  3. Gravity
  4. You’ll see it all coming
  5. What’s an hour really worth
  6. Turning love into war
  7. Where did all the time go?
  8. With my pen
  9. Wild one
  10. Clouds in my eyes
  11. Dream
  12. Into the stratosphere

På 2022-års Coming home hade The Dangerous Summer bestämt sig för att göra något nytt med sin musik. De har fortsatt på den vägen här, de har dock fortsatt att göra det lite annorlunda.

It was kind of a breaking point in the record, but it turned out to be filled with so much heart, that it ended up as the first single. It really encapsulates the album. The lonely journey we spent out in space finding our sound. There were times where I thought that we would never make it back.

AJ Perdomo om titelspåret Gravity

Just Gravity är en av många höjdpunkter på albumet. Det är en ganska soft låt – och den som gillade förra plattan lär gilla detta – som handlar om att övervinna personligt mörker och att navigera sig igenom det okända.

Annars kickar albumet i gång med I feel more like myselft when I’m losing it. Och det här soundet alltså, det är någon alternativ rock med punkvibbar, är fan galet bra!

Pacific Ocean är en annan smått fantastisk låt. Eller smått … den är grym! Och de håller fast vid sitt lit mer softa sound. Här blir dert dessutom ett snyggt gitarrsound och ett lika snygg trumsound samtidigt som AJ Perdomo kan briljera bakom mikrofonen.

En av plattans absolut bästa låtar är You’ll see it all coming. Den här refrängen alltså … galet! Och temposkiftningen! Och U2-gitarr-soundet! Underbart.

En låt som sticker ut med ett lite annorlunda sound är What’s an hour really worth. Lite Det är nog gitarrsoundet som skiljer sig mest. En skön låt till.

With my pen skiljer sig också åt. Här blir det mer småstökig rock ’n’ roll. Annorlunda och spännande.

Dream är lite mer indierock, man får faktiskt små Oasis– och The Stone Roses-vibbar när låten kickar i gång. En överraskning som går hem!

Wild one och Clouds in my eyes är lite mer av samma sound som det var på förra plattan. Det går väl inte att komma ifrån att det är så här som The Dangerous Summer låter som bäst.

Topp tre? You’ll see it all coming, Gravity och Pacific Ocean.

The Dangerous Summer
AJ Perdomo
(sång, bas)
Josh Withenshaw (gitarr)
Christian Zawacki (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Deep Purple - ett gäng pigga åldermän

Nästa inlägg

Fullt ös med The Chuck Norris Experiment

Senaste om The Dangerous Summer