Ny suverän singel från The Dangerous Summer

Det har gått ett år sedan The Dangerous Summer släppte den suveräna plattan Mother nature.

När vi nu får singeln Fuck them all så låter punkbandet precis lika bra …

5/5

Artist:
THE DANGEROUS SUMMER
Albumtitel:
FUCK THEM ALL (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
MOLLY WATER MUSIC

The Dangerous Summer bildades sommaren 2006. 2014 såg det dock att vara slut för bandet som lades på is, men 2017 var de tillbaka. Året efter kom deras självbetitlade album och förra året smällde de till med den magiska plattan Mother nature.

Sedan dess har de lämnat sitt skivbolag och nu står The Dangerous Summer på egna ben med sitt egna bolag. The Dangerous Summer hade helt enkelt tröttnat på hur det kan se ut för en del band och de valde att gå sin egen väg. Fuck them all är bandets ”freedom song”. Det är vad sångaren och basisten AJ Perdomo har kallat låten för.

När man föll pladask för The Dangerous Summer förra året så var det deras sound – där de blandade punk, emo och alternativ rock på en del låtar – som var anledningen till det.

Det soundet finns på en del låtar – annars är det poppunk – och det är det som vi får här igen. Då blir detta sommarens hetaste singel.

Fuck them all
They want me like a light bulb
Burn out with the sun
Swept under the rug again
Am i insane? I think this is my moment
Yeah, nothing’s standing here in my way

The Dangerous Summer

Fuck them all är den första singeln från en kommande sexspårs-EP. De hade planer att släppa en fullängdare, men med det här soundet så kände de att det var lite som en nystart och då väljer de att göra som nya band gör – att göra en EP först. Fast för mig är EP ett skräpformat. Det är för lite. Det är helt enkelt för få låtar och när man pratar om klassiska album om 20 år så lär man inte dra fram en EP …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Black Ink River sprudlar av självförtroende

Nästa inlägg

Hell yeah! Detta är Primal Fear!

Senaste om The Dangerous Summer