Inget annat än magi från Victoria Bigelow

/

Här kommer det en artist som jag hade noll koll på tills för några veckor sedan.

Sedan gjorde Victoria Bigelow den här covern …

Artist:
VICTORIA BIGELOW
Albumtitel:
FADE INTO YOU (SINGEL)
År:
2023
Genre:
ALTERNATIVE ROCK
Skivbolag:
IMMORTAL RECORDS

Oj, ibland ska man presentera sig på allra bästa sätt – och det gör Victoria Bigelow som dock hade släppt ett par EP:s och singlar innan det var dags för henne att lyfta fram Fade into you.

Det kan säga med en gång. Victoria Bigelow kan jämföras med såväl Lana Del Rey och Mazzy Stars Hope Sandoval. Bigelow ger oss alternativ rock/depp-pop och den där trion kan man väl säga går lite hand i hand.

Och Bigelow själv har sagt att hon har inspirerats av Sandoval – och hur bättre kan man visa sin uppskattning är att göra en cover på en av hennes bands låtar?

Mazzy Stars originalverison släpptes redan 1993 och nu är det alltså amerikanskan Victoria Bigelow som gör sin version av den alledels magiska låten – och det låter hur bra som helst. Det låter inte extakt som originalet utan Bigelow vrider till det en aning. Det går lite åt americanahållet

Det är mörkt, romantiskt, lite drömskt och gitarrsoundet är lika soft som snyggt. Lägg sedan till Bigelows röst – och ja. De har en fem plus låt. Det låter ta mig tusan makalöst bra!

Och som lite extra krydda får vi en härlig video med retrokänsla.Det blir fem plus på den också!

Mer är att vänta från Bigelow som har några singlar på gång och i mars är det tänkt att en ny EP ska dyka upp.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Menzingers ger oss en strålande platta - igen

Nästa inlägg

Årets 18 bästa album 2023