Andra plattan under 2020 från Taylor Swift

Andra plattan under 2020.

Och då gör Taylor Swift återigen ett finfint album.

Vi får Evermore.

4/5

Artist:
TAYLOR SWIFT
Albumtitel:
EVERMORE
År:
2020
Genre:
ALTERNATIVE, INDIE
Skivbolag:
TAYLOR SWIFT

Oj, så imponerad man blir av den 30-åriga amerikanskan. Visst, hon brukar alltid göra bra plattor, men att hon skulle göra två sådana här plattor som Folklore och Evermore på mindre än fem månader … det är bara hatten av.

 • Taylor Swift (2006)
 • Fearless (2008)
 • Speak now (2010)
 • Red (2012)
 • 1989 (2014)
 • Reputation (2017)
 • Lover (2019)
 • Folklore (2020)
 • Evermore (2020)

På Folklore är det lågmälda och avskalade låtar och det är väl någon indierock som blandas med folkrock.

På Evermore blir det inte fullt så avskalat. Det blir lite mer.

 1. Willow
 2. Champagne problems
 3. Gold rush
 4. ’Tis the damn season
 5. Tolerate it
 6. No body, no crime
 7. Happiness
 8. Dorothea
 9. Coney Island
 10. Ivy
 11. Cowboy like me
 12. Long story short
 13. Marjorie
 14. Closure
 15. Evermore

Här blir det låtar som är alternativ rock som går åt indierockhållet. Det blir även en del pop och country i vissa låtar. Taylor Swift håller dock fortfarande vid det lågmälda och Evermore, som blir hennes nionde studioplatta, kan väl ses som en systerplatta till Folklore – och då är det knappast någon partyplatta.

Fast det gör knappast något. Just nu ligger man väl ändå mest i fosterställning och kvider samtidigt som man undrar när man ska få gå på en konsert och svinga någon bägare tillsammans med en massa okända musikälskare.

Och då passar Taylor Swift senaste platta alldeles utmärkt. Här är det välgjorda låtar hela vägen och som vanligt visar Swift vilken skicklig låtskrivare hon är. Dessutom blir man inte så lite imponerade över hennes makalösa möjligheter till att skifta musikstil. Man vet aldrig vad man får av henne. Det enda man egentligen vet är att det blir bra – och Evermore tillhör definitivt hennes absolut bästa album.

På plattan är det dessutom en del samarbeten. Taylor Swift gör No body, no crime tillsammans med HAIM, Coney Island tillsammans med The National och Evermore tillsammans med Bon Iver.

Topp tre? Willow, Marjorie och Champagne problems … och Ivy.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny samling och mer Indochine-nostaligi

Nästa inlägg

Ryan Adams överraskar med en ny platta

Senaste om Taylor Swift