Sjunde plattan från The Furious Seasons

Platta nummer sju.

Den tredje som en akustisk trio.

The Furious Seasons är tillbaka och med sig har de albumet La Fonda.

4/5

Artist:
THE FURIOUS SEASONS
Albumtitel:
LA FONDA
År:
2020
Genre:
FOLK, ROCK

När The Furious Seasons för någon månad släppte La Fonda blir det en väldigt melankolisk platta. Det blir det både personligt och känslosamt när låtskrivaren, sångaren och gitarristen David Steinhart gräver i sitt inre och berättar sina historier.

  1. Figure it out
  2. I want to be sure
  3. I was an actor
  4. Pitch black
  5. Slide into sadness
  6. Statistically speaking
  7. The vast divide
  8. Your irish funeral
  9. As a matter of fact
  10. Burn clean

Den akustiska folkpop-trion bjuder på avskalad musik. Här handlar det inte om att göra några utsvävningar och maffiga produktioner. Här är det enkelt och det är berättelserna som sätts i centrum.

Sedan är det självklart bra överlag. Framför allt är det den akustiska gitarren som fångar uppmärksamheten. Sedan vandrar The Furious Seasons i väg vid en del tillfällen och man får nästan någon liten jazzkänsla.

The interplay between us sometimes feels a little like jazz in the way we approach it. We listen to each other carefully and try to honor the negative spaces.

David Steinhart

Albumet är inspirerat av kärlek och krossade hjärtan och då förstärks bara den melankoliska känslan. Det är knappast ett album som man drar i väg innan man ska i väg och göra något kul. Detta är en platta som passar väldigt bra när det är värdelöst väder ute och man bara vill sitta inne och lyssna på något väldigt känslosamt. Ta bara I want to be sure … det kommer nästan en tår när man hör The Furious Season göra den. Vilken känsla!

På tal om vilken känsla som plattan utstrålar så kan man nämna att två av låtarna handlar om en väns begravning. Den ena är sorgsen medan den andra känns lite gladare och på Irland blir det fest där det spelas det låtar som vännen gillade. Likväl tåras ögonen …

The Furious Seasons
David Steinhart
(sång, gitarr)
Paul Nelson (gitarr)
Jeff Steinhart (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sugaregg - en Bully-platta att minnas

Nästa inlägg

The Elite är något helt annat än poppunk ...