Brittisk rhythm’n’blues med fräschör

Gillar man engelsk rhythm’n’blues-anstruken kraftrock typ Thunder eller tidiga Quireboys är detta nog rätta plattan.

4/5

Artist:
THIRTEEN STARS
Albumtitel:
FINEST RAMSHACKLE JAM
År:
2020
Genre:
ROCK, KRAFTROCK
Skivbolag:
ROCK PEOPLE MUSIC

Thirteen Stars släpper plattan Finest ramshackle jam. Foto: Pressbild

Redan från start i I’m ready bjuds melodiburen stark rock av nämnda förebilders märke, och mer av den sorten dukas upp genom plattan. Men det finns saker som säkert passat en Tom Petty eller en bångstyrig vokalist som Frankie Miller, för sångaren här har en raspig ”jag äter glas till frukost”-stämma som kan växla till en melodiös och känslobärande röst.

Ett varierat band som kan traska ut i sidospår där man anar rockigare Jethro Tull/Gentle Giant, men de har absolut tillräcklig egen karaktär som vårdas förtjänstfullt genom repertoaren. I andra spår som exempelvis Steel Horse ser man bandet i smoking-utstyrsel toppat med 40-liters Stetsonhatt, och sedan får man stabil radiorock.

Men som sagt; här finns lite för alla. Så även om det till lejonparten handlar om habil, väldrillad brittisk rock, skulle mycket väl Arvingarna/Sven-Ingvars kunna – med smärre omstöpningar – Be there in the morning till repertoaren.

Däremot är där en boogie som är fantasilös och direkt svag – lämna till ZZ Top eller Blackberry Smoke att göra bra sådant…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lista: Här är 150 grymma synthpopklassiker!

Nästa inlägg

Här är Teodor Franklins debutsingel: Jackie's place