Kimme - Ingen Annan Kan Komma Emellan
4/5
Artist:
Kimme
Album:
Ingen annan kan komma emellan (Singel)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Fredrik Larson Johanhage, Rosor

En spännande historia – och en härlig debut

Fredrik Larson har gjort en jäkla massa bra låtar som han framför själv.

Nu har han skrivit en låt till Kimme – och Ingen annan kan komma emellan är en riktig pärla.

Kimme Rosenqvist är knappast någon av de mest kända musikerna i landet.

Han växte visserligen upp med sång och musik, men det var bollsporter som var hans stora passion. Tennis blev volleyboll och han var aktiv till nästan 40 års ålder. Efter det har han varit ledare och jobbat ideellt inom sporten.

Så här skriver Rosenqvist i ett mejl:

Musik och speciellt att sjunga har ju funnits där, men jag har inte tagit tag i sång eller återupptagit piano/klaviaturbiten som jag höll på med fram till 13-14 då en orgellärare tog död på min entusiasm att fortsätta med elorgeln. Det är inte lönt att ångra sig, men jag har tänkt införskaffa ett piano som bortskänkes och träna lite och att kanske hitta nya låtar …

När Rosenqvist jobbade i Norge hörde en kvinnlig kollega honom sjunga och hon hade en del kontakter med en studio. De spelade in en cover 2013 och sedan gjorde han ytterligare fyra covers under namnet Kimme Rosenqvist.

Det gav blodad tand, men livet kom emellan. Drömmen om att få spela in en LP har dock hela tiden levt kvar.

Och nu får vi en ”riktig” låt från honom. Den kom till tack vare Fredrik Larson. Rosenqvist hade tidigare snackat med honom om frågat om de inte kunde testa att sjunga tillsammans. Tiden gick, men i september 2018 träffades de över en fyratimmarsfika.

Rosenqvist skickade över sin Spotifylista med låtar som han ville spela in. Fast Larson hade fått en annan ide. Han skrev helt enkelt en ny låt till/om Kimme som gillade vad han hörde. Fast Larsons idé om att den skulle sjungas på dialekt gick inte hem direkt. Så blev det dock – och tack för det. Det blir så mycket mer personligt så här. Limme Johnsson tog sedan fram ett sound – som knockade Rosenqvist – och låten spelades in i hans studio Mansarda.

När han nu debuterar – som 52-åring – med en egen låt blir det under namnet Kimme.

Så många jobb
Så många städer
Så många människor jag mött

Jag lämnar alltid någonting jag älskar
Man undrar är jag på väg eller har jag flytt

Och hela jag är fylld av längtan
Och allt jag önskar är att bli din älskade
Men om jag lämnar än en gång
Blir jag en sång på radion
Och ingen annan kan komma emellan

För den som gillar svensk rock/folkrock/trubadurrock så lär det här gå hem.

Det är soft och skönt och det är givetvis mycket Fredrik Larson över det hela, men här finns även spår av Grymlings och Magnus Lindberg. För en som gillar allt det där så är Ingen annan kan komma emellan en given låt att dra i gång.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Dial Drive - Wasted Time
Föregående inlägg

Dial Drive - poppunk från Orlando

Devils Gun - Sing For The Chaos
Nästa inlägg

Djupdykning i ”Elaka riff”-påsen