4/5
Artist:
Benyam Lemma
Album:
Real love/ Separating us (Singel)
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Blessed by the Don

Lemma är tillbaka med två singlar

Det har tagit sin tid, men nu är Benyam Lemma tillbaka med ny musik.

Vi får låtarna Real love och Separating us … så välkommen tillbaka Lemma!

Benyam Lemma är en Göteborgsbaserad låtskrivare och artist. Han har tidigare gett ut plattorna For the love in my neighbor’s eye med Benyam & The Bullydrops (2009) och soloplattan Guiding light (2011).

Det har nu alltså gått sex år sedan Lemma gav ut ny musik.

Så här säger han i ett pressutskick:

Under en period kunde jag inte ens finna någon njutning i att lyssna på musik. Än mindre kunde jag skriva något eget. Det var en väldigt jobbig period, men det har fått mig att känna desto större tacksamhet över att kunna skriva igen.

Nu får vi två höjdarlåtar i Real love och Separating usReal love, där Lemma tar hjälp av Bouchra, påminner om hans tidigare sound och det är en låt som man inte kan få nog av.

Den här musiken har ett sjukt skönt gung och det är sound är väldigt lätt att ta till sig. Det är poprock med lite R&B-känsla och inte minst ett väldigt skönt gitarrsound.

Separating us låter lite annorlunda. Det är lite mer dance över det hela. Det är fler synthslingor och en mellokänsla över refrängen. Det blir dock inte för mycket mello, tack och lov. Det här är pop rakt igenom och även detta är en bra låt.

Om jag tvingas välja mellan de två så blir det Real love. En annan blev helfrälst i det soundet …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

JD Miller hoppar in på det akustiska spåret

Nästa inlägg

Country, rap, hårdrock och Kid Rock