3/5
Artist:
Madness
Album:
Can't touch us now
År:
2016
Genre:
Pop
Bolag:
Universal Music LLC

Madness nya … kan det vara något?

Madness har precis kommit ut med en ny skiva som heter Can’t touch us now. Min Madness-själ får sej en rejäl Dr Martens-känga av kluvenhet.

Efter att ha växt upp med dessa och lyssnat på dem i snart 35 år vet jag vad de kan leverera.

Efter att ha hört kamrater som såg Madness på Grönan i september anade jag berguvar i skogen av innehållet på denna skiva. Och ja, en liten besvikelse infinner sej hos mej när jag lyssnar på låtarna. De är liksom inte dåliga, men inte heller jättebra.

 1. Can’t touch us now
 2. Good times
 3. Mr. Apples
 4. I believe
 5. Grandslam
 6. Blackbird
 7. You are my everything
 8. Another version of me
 9. Mumbo jumbo
 10. Herbert
 11. Don’t leave the past behind you
 12. (Don’t let them) Catch you crying
 13. Pam the hawk
 14. Given the opportunity
 15. Soul denying
 16. Whistle in the dark

De gör normalt sätt en del ganska melankoliska låtar på sina skivor varvat med toppar och dansanta pärlor. På detta alster känns det som om de missat att göra de glädjefyllda ska-låtar som bara de kan göra. Jag tänker bland annat på It must be love, Baggy trousers, Our house och One step beyound. Det finns tyvärr ingen sådan låt på denna skiva alls. Ett par låtar höjer sig något över mängden. De är Mr. Apples och Mumbo Jumbo kommer upp i lite klass.

När jag var ute och gick och lyssnade igenom den, funderade jag på vad passar denna skivan in nånstans … så kom jag på det. Det är lågmäld lunchmusik på en gammal engelsk pub klockan 14 en lördag. Det är trevligt, men man väntar på att fotbollen ska komma i gång så att man får skrika sig hes. Bättre eller sämre än så blir det inte.

 

But when that old sun go down

He’s heading off up the wrong side of town

Eyes sparkle in the red light glow

Trouser pockets he’s ready to go

 

Ooooooooooooh

Calm down, Mr. Apples

You’re gonna do yourself in

Tell us where you’ve been

Sorry lads, ni kan bättre. Jag hoppas att de levererar bättre den 10 decemcer i O2 Arena i London.

Vill man lyssna på ett bättre Madness ska man välja Complete Madness. Det är en av de bästa Ska skivorna nånsin.

 

 

 

 

 

Musikalisk allätare med förkärlek till irländsk folkpunkrock, punk, ska och oi! Fem album som har påverkat själen … det är en omöjlighet! Det får bli lite mer: Sex Pistols – Never mind the bollocks, The Clash – London Calling, Ebba Grön – We’re only in it for the drugs, Madness -Complete Madness, Cockney Rejects – Greatest hits vol. 1-3, allt med Dropkick Murphys och Cock Sparrer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Sherlocks - snart har de slagit igenom!

Nästa inlägg

Old Crow Medicine Show levererar god hästjazz

Senaste om Madness