Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Passion
Album:
Passion
År:
2020
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

En imponerande debutplatta av Passion

Passion av

Passion är ett nytt hårdrocksband som är bildat av Daniel Rossall.

Nu är det dags för det här gänget att släppa sin självbetitlade debutplatta – och det här är en platta som får en att minnas gamla tider …

Det var under 2017 som den tidigare Night By Night-sångaren Daniel Rossall aka Lion Ravarez fick idén att bilda ett nytt brittiskt hårdrocksband. Han inspirerades av hårdrocksgiganterna från 1980- och 1990-talet och ville göra något av det.

Det blev Passion och redan efter en genomlyssning av debutplattan så sitter man mest och är imponerad över hur bra det låter – och man börjas genast fungera på den där klassiska hårdrocken för 30-40 år sedan. Det här borde liksom fungera hur bra som helst för den som gillar band som AC/DC, Aerosmith, KISS, Danger Danger, Bon Jovi, Foreigner, Mötley Crüe, Journey, Ratt och Van Halen för att nämna några.

  1. Intensity
  2. Trespass on love
  3. Too bad for baby
  4. Lost in the dark
  5. Back
  6. Victims of desire
  7. We do what we want
  8. Built to please
  9. She bites hard
  10. Big game

Det här är klassisk hårdrock. Det är klassiskt melodisk hårdrock. Passion handlar inte bara om att vara tungt och snabbt även om de bjuder på en del av den varan också. De gör det direkt på inledningsspåret Intensity.

Om Intensity är mer snabb och tung så är Trespass on love mer AOR-doftande och det bjuds på ett sjuhelsikes gung. Det är två bra låtar, absolut – men det känns nästan som om plattan exploderar med Too bad for baby. Vilken groove den låten har, baby!

Passion imponerar verkligen hela vägen. Soundet är grymt skönt. Dessutom varierar de sig en hel del. Ta Back till exempel. Där får man nästan lite countryvibbar. Det är självklart fortfarande 100 procent hårdrock, men man får lite Jon Bon Jovi-vibbar från filmen Young guns.

She bites hard skickar i stället ut en del AC/DC-vibbar och då kan man liksom inte klaga … nej, detta var definitivt en kanonplatta!

Topp tre? We do what we want, Too bad for baby och She bites hard.

Passions debutalbum släpptes den 24 januari.

Passion
Lion Ravarez (sång)
Chance Vanderlain (gitarr)
Weston James (bas)
Bobby Laker (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 kommentar

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen