Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


5/5
Artist:
AFI
Album:
AFI
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Concord Music Group, Inc.

14 kalaslåtar från AFI

AFI av

Det alternativa rockbandet AFI är tillbaka.

Och som vanligt när det gäller AFI så får vi ett alldeles fantastiskt bra album.

Det är inte speciellt länge sedan Davey Havok och Jade Puget släppte en fantastisk platta med Blaqk Audio. Skulle det påverka AFI på plattan AFI? Nope, inte det minsta. AFI:s nya platta håller lika hög klass som deras plattor alltid gör.

Amerikanska AFI bildades 1991 och sedan 1998 har bandets line up varit Davey Havok (sång), Adam Carson (trummor), Hunter Burgan (bas) och Jade Puget (gitarr).

Diskografin:

  • Answer that and stay fashionable (1995)
  • Very proud of ya (1996)
  • Shut your mouth and open your eyes (1997)
  • Black sails in the sunset (1999)
  • The art of drowning (2000)
  • Sing the sorrow (2003)
  • Decemberunderground (2006)
  • Crash love (2009)
  • Burials (2013)
  • AFI (2017)

På det självbetitlade albumet får vi 14 kalaslåtar.

  1. Dark snow
  2. Still a stranger
  3. Aurelia
  4. Hidden knives
  5. Get hurt
  6. Above the bridge
  7. So beneath you
  8. Snow cats
  9. Dumb kids
  10. Pink eyes
  11. Feed from the floor
  12. White offerings
  13. She speaks the language
  14. The wind that carries me away

AFI:s tionde platta, som även går under namnet The blood album, kryllar av bra rocklåtar. Det är låtar som sätter sig direkt. Det punkiga soundet är så jäkla skönt.

Vi har fått en del singlar. Den ena är White offerings. En lite småmörk låt.

Vi har också fått fantastiska Snow cats.

Am I loud too much?

And proud too much?

You wanted me in this stance

Or on my back

You said I am

I am not red enough

In bed enough

I’ve given up on romance

I’ve nothing left for love

I am, I am here

Men detta är en platta där du inte behöver leta efter en bra låt. Allt är bra. Det är världsklass på det här … fast vi måste ändå nämna Aurelia. Vilken låt och det blir så jäkla bra när AFI skickar in lite The Cure-sound.

Det här är en av mina favoritplattor från 2017.

 

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 kommentar

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen