AFI - The Missing Man

AFI är redan tillbaka med ny musik

AFI verkar inte stå still en sekund.

Under 2017 släppte de sitt självbetitlade album som även går under namnet The blood album.

Nu skickar de ut en EP, men det låter inte riktigt som senast …

4/5

Artist:
AFI
Albumtitel:
THE MISSING MAN
År:
2018
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
EX NOCTEM NACIMUR

The blood album var så där magiskt bra – den klättrade också upp till förstaplatsen på Billboards alternativa albumlista – och den plattan snurrar fortfarande här hemma med jämna mellanrum.

Nu är dock Davey Havok och Jade Puget – som även finns med i Blaqk Audio – och övriga bandmedlemmar i AFI tillbaka med femspårs-EP:s The missing man.

  1. Trash bat
  2. Break angels
  3. Back into the sun
  4. Get dark
  5. A missing man

AFI vill inte fastna i ett och samma spår. De vill inte göra samma låt om och om igen. De vill i stället vrida till det och testa lite olika vägar.

Visst, känner man igen AFI. Det är inte så att de kastar bort allt de gjorde på förra plattan. Och om man jämför med den så blir det några extra doser av punk på den här nya EP:n.

Det blir mindre alternativ rock och mer poppunk. Det är lite som om AFI går tillbaka till rötterna även om det var ännu mer punk då.

The missing man kickas i gång med den fartfyllda låten Trash bat. Det blir dock ett lite lugnare tempo och lite mer emo med Break angels och med Back into the sun blir det både stökigt och lugnt.

Sedan tar allting fart igen med Get dark. Det är mörkt, stökigt och melodiöst samtidigt som man får en killerrefräng. Allting avslutas sedan med titelspåret. Den börjar akustiskt och låter inte som någon annan låt på EP:n. Det låter inte alls dumt och efter några lyssningar är det The missing man som är favoritspåret.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Perpacity - Words Are Faith And Water
Föregående inlägg

En smäktande ballad med Perpacity & Neil Francis

LP - Heart To Mouth
Nästa inlägg

LP väljer en mer melankolisk väg

Senaste om AFI