I stället för turné – en ny EP med Alkaline Trio

Alkaline Trio skulle ha varit ute på turné med Bad Religion nu.

Men med coronaviruset som sprider sig över hela världen blev den givetvis inställd.

Då skickar de ut en grymt bra EP i stället.

5/5

Artist:
ALKALINE TRIO
Albumtitel:
E.P.
År:
2020
Genre:
EMO, PUNK
Skivbolag:
EPITAPH

Det amerikanska rock/punk/emo-bandet Alkaline Trio, som består av Matt Skiba (Blink-182), Dan Adriano (The Falcon) och Derek Grant (Dead Ending) fast här är det Tony Barsotti som har fått ta hand om trummorna, kommer från McHenry, Illinois. De bildades under 1996 och har sedan dess egentligen bara skickat ut bra plattor.

De har nio studioalbum i ryggen, men de har även gjort den akustiska plattan Damnesia (2011) där de gjorde om en del låtar för att fira sitt 15-årsjubileum.

Så här ser diskografin för deras ”riktiga” album ut:

 • Goddamnit (1998)
 • Maybe I’ll catch fire (2000)
 • From here to infirmary (2001)
 • Good mourning (2003)
 • Crimson (2005)
 • Agony & irony (2008)
 • This addiction (2010)
 • My shame is true (2013)
 • Is this thing cursed? (2018)

Nu kommer de alltså med en överrasknings-EP som helt enkelt får heta E.P. Vilka förväntningar kan man ha på ett sådant här släpp? Tja, inga alls egentligen, men så handlar detta om Alkaline Trio och de har för vana att bara göra bra grejer – och det är definitivt ingen skillnad nu när det blir tre låtar.

 1. Minds like minefields
 2. Radio violence
 3. Smokestack

With the tour postponed and the current state of the world, we feel and hope that some new music will help people transcend the uncertainty and possible fear they might be feeling, if even for a few minutes.

Matt Skiba

Det är tre riktigt fina låtar som Alkaline Trio ger oss denna gång – och man kan väl säga att det blir bra, bättre och bäst …

Minds like minefields är väl en klassisk Alkaline Trio-emo-låt. Det är både punkigt och lite småpoppigt. Detta är den enda låten som frontas av Matt Skiba.

Radio violence är det Dan Adriano som tar över och det blir mer punk över det hela. Även detta är klassiskt Alkaline Trio-material och man minns deras tigiare plattor. Det är en mycket fin låt.

Adriana fortsätter att styra på den sista låten: Smokestack – och det är något i hästväg! Det är helt sjukt så bra Alkaline Trio låter när de lutar över åt det akustiska hållet. Det är total briljans från det amerikanska bandet!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En suverän lockdown-video av Monkey Mind

Nästa inlägg

Markus Berjlund var en trevlig överraskning

Senaste om Alkaline Trio