Mighty Oaks vill berätta en historia för oss …

Vad får man om man sätter en amerikan, en britt och en italienare i ett rum för att göra musik i Berlin?

Jo, du får Mighty Oaks – och sedan en jäkligt bra platta i All things go.

4/5

Artist:
MIGHTY OAKS
Album:
ALL THINGS GO
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
BMG RIGHTS MANAGEMENT

Mighty Oaks bildades för tio år sedan och består av amerikanen Ian Hooper, britten Craig Saunders och italienaren Claudio Donzelli.

Den trion finns i Berlin där de gör sin musik och så här långt har det blivit tre album:

 • Howl (2014)
 • Dreamers (2017)
 • All things go (2020)

Vi får folkrock, indierock och akustisk rock från det här gänget som ger oss elva låtar på sin senaste platta.

 1. All things go
 2. I need you now
 3. Tell me what you’re thinking
 4. Forget tomorrow
 5. Lost again
 6. Aileen
 7. What you got
 8. Crazy
 9. Fly to you
 10. Light the world on fire
 11. Kids

Till största delen är det softa och ganska avskalade låtar som Mighty Oaks, som bland annat har spelat tillsammans med The Lumineers, ger oss. Det där med The Lumineers spelar ju egentligen noll roll, men man känner likheterna mellan banden redan på första- och titelspåret All things go.

Det är dock när det blir kraftigare indierock över det hela som Mighty Oaks låter bäst. De ger oss det i Crazy, What you got och i den känslomässiga I need you now som dessutom har ett skönt soft gung – fast Lost again, som helt klart är mer folkrock, tillhör de bästa spåren på albumet. Det är så jäkla känslomässigt.

Med Tell me what you’re thinking breddar de sig ännu mer. Då blir det lite mer känslomässig pop. Mighty Oaks hanterar det också utan minsta lilla problem.

”Albumet är konceptuellt utformat och berättar en historia om att vilja lappa ihop en brusten relation i en samtid där kommunikationen sker framför skärmar” går det att läsa i pressmeddelandet inför albumsläppet.

Sångaren Ian Hooper:

Kommunikation är otroligt viktigt, men ändå har vi blivit allt sämre på att se varandra i ögonen när vi pratar med varandra. Allting är numera bara digitalt, emojis, sms och passiv kommunikation. Man kan aldrig förstå någon annan om man inte talar med dem.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Crosson bjuder på några feta sleazerock-låtar

Nästa inlägg

En dundrande svensk debut från Åskväder