Dead Pollys - Strummerland

Dead Pollys ger oss old school-punkrock

När är det egentligen för sent att lira punk?

En dum fråga givetvis, men Dead Pollys har också det givna svaret: Aldrig! Aldrig någonsin!

4/5

Artist:
DEAD POLLYS
Albumtitel:
STRUMMERLAND
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
DEAD POLLYS

Det har gått några månader sedan Dead Polly släppte sitt andra album: Strummerland. Och vilken jäkla platta uppföljaren till Bullet for the wicked är från Stockholmsbandet som brinner för old school-punkrock, streetpunk, oi! och celtic rock.

Det är  en platta som är fullmatad med sylvassa punkrocklåtar. Det går knappast att jämföra de här två albumen. Soundet är väldigt mycket bättre denna gång och då lyfter allting.

 1. Not alone
 2. Jimmie Jimmie
 3. Idiots like you
 4. (I’m not) John Wayne
 5. Black butterfly
 6. Smallest man alive
 7. The parade
 8. Love transmission
 9. City of fear
 10. Losing money by the minute
 11. Strummerland

Plattan kickar i gång med ett fett gitarriff i snabba Not alone. Där och då har Dead Pollys fångat uppmärksamheten och det är bara till att åka med på den här punkrockåkturen.

Då får vi bland annat texter om Jimmie Åkesson i Jimmie, Jimme. Det är Dead Pollys protestsång mot SD och mot rasism. Även Donald Trump får sig en känga i Smallest man alive.

Här finns också titelspåret Strummerland. Det kan ses som en hyllning till punkrocken och en historia om att vara med i ett band.

I got hooked up in Strummerland
and started my own punkrock band
I don’t know if you’d understand
I’m livin’ in Strummerland

Det var där allting startade för Dead Pollys, i Strummerland. I Camden, London med Joe Strummer och The Clash. Då är det väl ganska passande att Dead Pollys ger oss (I’m not) John Wayne som låter mycket som The Clashs gamla låt Should I stay or should I go.

När man dessutom får en låt med titeln Idiots like you så lär volymen maxas på förstärkaren så att högtalarna får jobba lite extra.

Det är helt klart ett av de absolut bästa spåren på den här plattan. Det är medryckande, tungt och ilsket: ”Say no to idiots like you!”

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Gypsy Rose - Reloaded
Föregående inlägg

Här är ett extra laddat Gypsy Rose-album

Viktor Olsson - Du Lever Livet
Nästa inlägg

Ny Viktor Olsson-låt - en försmak av sommaren