3/5
Artist:
Rita Coolidge
Album:
Safe in the arms of time
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Blue Élan Records LLC

Coolidge är framme vid sin 18:e fullängdare

1969 landade människan på månen för första gången.

Riktigt lika stort var det kanske inte att Rita Coolidge släppte sin debutsingel … fast 48 år senare är Coolidge framme vid sin 18:e fullängdare.

Amerikanskan Rita Coolidge har haft hits på Billboards pop-, country-, adult contemporary- och jazztopplistor geonom åren.

Med Safe in the arms of time, hennes 18:e soloalbum, blir det lite som en återgång till rötterna – och då smäller hon till med något extra.

Hon säger det, i ett pressutskick, bäst själv:

This is the best record I’ve ever done. I’m extremely proud of it.

Vi får en americanaplatta där Coolidge har haft en aktiv roll som låtskrivare samtidigt som hon har tagit hjälp av artister som Stan Lynch, Jill Colucci, Chris Stapleton och Graham Nash.

 1. Satisfied
 2. Doing fine without you
 3. Walking on water
 4. Spirit world
 5. The things we carry
 6. Naked all night
 7. Van Gogh
 8. Rainbow
 9. Over you
 10. We are blood
 11. You can fall in love
 12. Please grow old with me

Safe in the arms of time är präglad av Collidges erfarenheter från Los Angeles singer-songwriter-scen på 1970-talet då hon jobbade som bakgrundssångerska.

Plattan inleds med Satisfied. Det är en låt i country- och folkrock-känsla. Det är ganska soft. Det är en väldigt bra låt och Coolidge visar direkt att det här är något speciellt.När den har snurrat i mål så vrider Collidge över det mot blueshållet i Doing fine without you. Det låter hur skönt som helst.

Det är lite så det är plattan igenom. Det är bra låtar rakt igenom. Det finns dock en som kanske sticker ut lite extra. Det är Walking on water som Rita Coolidge skrev tillsammans med Keb’ Mo’ och Jill Colucci i Nashville. Det är en sådan jäkla känsla i det här.

Fast det är svårt att inte gilla den lite mer rockiga Spirit world eller Rainbow eller We are blood

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Rhett Miller - The Messenger
Föregående inlägg

Kommer Rhett Miller någonsin växa upp?

Bad Touch - Shake A Leg
Nästa inlägg

Bad Touch ger oss ett fett rock 'n' roll-album