Lone Wolf - Lone Wolf
4/5
Artist:
Lone Wolf
Album:
Lone Wolf
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Lone Wolf

Lone Wolf – indiepunk från Rotterdam

Tolv låtar.

Tolv väldigt sköna indiepunklåtar.

Det är Lone Wolf som presenterar sig med sin debutplatta.

Lone Wolf, som består av medlemmar som tidigare har funnits med i band som The Apers, Accelerators, The Bat Bites och The Windowsill, är ett ganska färskt band, men trots det så har de hunnit dela scen med band och artister som The Descendents, CJ Ramone, The Queers och Jeff Rosenstock för att nämna några.

Nu har vi fått deras självbetitlade debutalbum.

 1. Get along
 2. Tell me
 3. Outside in
 4. Side of the road
 5. Like this again
 6. Haunted ways
 7. Way out
 8. Running wild
 9. Falling apart
 10. Bottom of the hill
 11. Say goodbye
 12. Tonight

För en som är jäkligt glad för såväl punk- som indiemusik så är det här en fullträff. Lone Wolf, som frontas av Merel Schaap, ger oss ganska softa gitarrslingor och ett skönt indierocksound samtidigt som de får in en del punk och i det hela. Det är också en del retrorock över musiken, men samtidigt blir det även en liten partypunkkänsla. Då blir det ett makalöst skönt gung i ett tempo där man kan gunga med utan att sträcka sig i någon kroppsdel.

Rotterdambandet ger oss indie, punk och garage rock i en skön blandning. På något sätt får man, i alla fall stundtals, små Hatchie-vibbar av det här.

Förstaspåret är alltid viktigt på en platta. Det är där man får första intrycket av bandet och man kan väl säga att Lone Wolf ger ett fint första intryck … Get along är hur catchig som helst, lägg sedan till en suverän refräng och ett lika suveränt gitarrsound så är jag redo för de följande elva låtarna – utan att någon kissepaus.

Spår nummer två får en att ställa sig på tå … Tell me är en riktig indiepunkstänkare som får en annan att böra tänka på The Menzingers.

De redan nämna låtarna tillsammans med Outside in, Side of the road, Like this again och Haunted ways utgör den första halvan av plattan och varenda låt går hem. Så här långt är det en urstark debutplatta.

Det fina är att det håller i sig.

Lone Wolf tappar varken fart eller kraft.

Way out, Running wild, Falling apart, Bottom of the hill, Say goodbye och Tonight utgör den andra halvan av albumet. Du hittar inte ett enda halvsvagt spår här heller.

Då är det bara till att tacka för en grymt skön platta från Lone Wolf.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Doug Paisley - Starter Home
Föregående inlägg

Soft och känslosamt av Doug Paisley

Hearts On Fire - Call Of Destiny NY
Nästa inlägg

Hearts On Fire ... yeah, they are on fire!