4/5
Artist:
Skylight Parade
Album:
Don't look back (Singel)
År:
2018
Genre:
Pop
Bolag:
Skylight Parade

Skylight Parade släpper sin debutsingel

Skylight Parade skickar ut sin debutsingel Don’t look back.

Och det här finska bandet, som bjuder på poprock, presenterar sig på allra bästa sätt …

Historien om Skylight Parade börjar 2012. Det var då Torsten Borg hade varit med i finska Idols och efter att ha spelat som trubadur hundratals gånger ville han starta ett band.

Borg hörde Alexi Hopia, som då var 16 år, spela trummor på en musiklektion i gymnasiet och frågade om inte han ville vara med i hans band. Sedan dröjde det några år innan bandet kompletterades av basisten Tuure Blomqvist. 2015 var så Skylight Parade en trio.

Så här säger Torsten Borg om bandets musikstil:

Jag tror inte att folk vill att gitarren ska vara ett så dominerande element i popmusiken, men samtidigt tror jag att många saknar gitarren. Det tog oss ett tag att klura ut hur vi kunde använda instrumentet nu år 2018, men nu tror jag att vi äntligen har kommit fram till ett bra resultat.

Och visst känns det som om Skylight Parade har hittat rätt.

Don’t look back är en låt som har lika mycket rock som pop i sig och det är väl inte så konstigt med tanke på att bandmedlemmarnas rötter ligger i 1970- och 1980-talets rockmusik samtidigt som de gillar allt som pågår inom dagens popmusik. De lyckas balansera snyggt mellan pop och rock även om refrängen helt klart går i popspåret.

Det är ett väldigt skönt sound där gitarren låter grymt bra, lägg till ett skönt soft gung och en bra refräng så har den här låten allt som krävs för att få speltid i sommar.

Skylight Parade

Torsten Borg (sång, gitarr)

Tuure Blomqvist (bas)

Alexi Hopia (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sunstorm låter lika bra som alltid

Nästa inlägg

You Me At Six går på knock!