4/5
Artist:
Babylon A.D.
Album:
Revelation highway
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

En efterlängtad uppföljare av Babylon A.D.

Det har gått 17 långa år sedan Babylon A.D. släppte American blitzkrieg.

Nu är de tillbaka med uppföljaren till den plattan.

Vi får Revelation highway.

Glammetalbandet Babylon A.D. bildades 1987 i San Fransisco. Originalmedlemmarna fanns alla i olika band under ungdomsåren, men de fann varandra och 1989 sajnades de av Arista Records.

 • Babylon A.D. (1989)
 • Nothing sacred (1992)
 • American blitzkrieg (2000)
 • Revelation highway (2017)

På plattan från 1989 finns tre låtar, Bang go the bells, Hammer swings down och The kid goes wild som nådde förstaplatsen på metalradion.

Uppföljaren gick också bra, men sedan tog det åtta år innan den tredje plattan skulle släppas. Och det skulle dröja ännu längre innan Revelation highway, som blir bandets fjärde fullängdare, skulle få se dagens ljus.

 1. Crash and burn
 2. Fool on fire
 3. One million miles
 4. Tears
 5. She likes to give it
 6. Rags to riches
 7. Last time for love
 8. I’m no good for you
 9. Saturday night
 10. Don’t tell me tonight

De skickar ut den här plattan samtidigt som de firar sitt 30-årsjubileum som band. Då får vi en hårdrocksplatta som kickas i gång med Crash and burn och Babylon A.D. har gått i gång på alla cylindrar.

Och Babylon A.D. radar upp bra låtar på sitt senaste album. One million miles är en av låtarna som sticker ut. Den är ganska soft och jäkligt melodiös. Man får lite D-A-D-vibbar över Derek Davis sång här – och det är en kanonlåt.

Totalt sett så är det en ganska jämn platta med bra låtar över lag och vi får allt det man vill ha: Gitarriff och ett bra gitarrsound rakt igenom. Det är bra sång och en rytmsektion som har full koll på hur man ska se till att det låter bra.

Det är ett klassisk band som bjuder på klassisk hårdrock med en modern touch och fyra av låtarna är hämtade och omgjorda från gamla demos.

Babylon A.D.

Derek Davis (sång, akustisk gitarr, keyboards)

Ron Freschi (gitarr)

John Mathews (gitarr, keyboards)

Robb Reid (bas)

James Pacheco (trummor)

Plattan släpps i morgon den 10 november.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Pink Cream 69 jubilerar med en ny platta

Nästa inlägg

Mycket gitarrer när Jeff Scott Soto släpper nytt