4/5
Artist:
Ivanna
Album:
Leaving town
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Bakery Allstars Recordings

Akustisk rock och 70-tal från Ivanna

Ivanna släpper sitt debutalbum i början av nästa år. Det är en till stora delar akustisk rockplatta. Det är också en platta som du för allt i världen inte får missa!

The Broadway show är den första singeln från Ivannas kommande album Leaving town. Vi får en riktigt skön rocklåt med med soul- och 1970-talsmusikinfluenser. Det är knappast vad man väntar sig att få höra från ett band från Malmö … Det är lite för bra liksom.

Leaving town släpps i början av januari. Låtlistan ser ut så här:

  1. Disease
  2. Fight fire with fire
  3. My love
  4. Money
  5. Tuesday
  6. The Broadway show
  7. Stalker
  8. The city

Redan efter första lyssningen av Disease är man helsåld. Det är en alldeles fantastisk låt. Det är akustiskt med ett gott gung.

Det är en låt man absolut inte får missa! Det är en låt som kommer att finnas med på min lista över de bästa låtarna under 2017. Så bra är den.

Detta är grymt bra från ett band som man inte hade koll på. Det visar sig dock att Ivanna (Ludvig Sersam, Jonatan Sersam, Johan Dahlbom, Simon Sofelde och Valdemar Sersam) inte är något nytt band. De har funnits sedan 2001 fast då under bandnamnen Dolly Daggers och The Modern Love.

Nu har gått från att vara ett hängivet indierock- och popband med 80-tals influenser till ett mer akustiskt sound. Det steget var onekligen rätt steg att ta.

Visst, det finns fortfarande popkänsla över den del låtar, men det fungerar alldeles utmärkt för den akustiska rocken tar över och ser till att plattan håller hög klass.

Vem gillar inte låten Fight fire with fire? Det är en sådan där låt som sätter sig direkt.

Och det finns fler. Eller fler … allt är bra. Detta är ett klassalbum – så håll utkik när den släpps. Detta är en platta som ni inte vill missa.

Det är glädje, det är sorg. Det är ångest, det är energi. Det är ett varmt mörker. Det är Ivanna.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Oj, oj så imponerande, Evil Masquerade!

Nästa inlägg

Mer än vanlig country av Ingram