4/5
Artist:
Dee Snider
Album:
We are the ones
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Ear Music, Playground

Polerat och snyggt av Dee Snider

Efter 30 år med Twisted Sister är det dags för Dee Snider att gå vidare.

Han gör det med soloplattan We are the ones och det låter helt annorlunda.

Dee Snider fanns med när Twisted Sister bildades 1972 och han var med i metalbandet under de år som de var aktiva. Under 1990-talet hade systrarna en paus och Snider testade på lite annat. Bland annat fanns han med i Desperado och Widowmaker. Han testade också på att köra solo och hans debutalbum kom år 2000.

16 år senare har Twisted Sister lagt ned och Snider släpper sitt tredje soloalbum, We are the ones. Det är ett förvånansvärt bra modernt rockalbum. Det är ett polerat poprockalbum och inte alls det stuk som man på förhand hade väntat sig.

 1. We are the ones
 2. Over again
 3. Close to you
 4. Rule the world
 5. We’re not gonna take it (Acoustic)
 6. Crazy for nothing
 7. Believe
 8. Head like a hole
 9. Superhero
 10. So what

Snider skickar ut småtunga titelspåret We are the ones direkt.

Sedan kommer något helt annat. Over again – vilken grym låt – är modern rock. Det svänger som tusan. Det är helt klart en av favoriterna från plattan.

Close to you är en annan höjdare. Det låter väldigt mycket Foo Fighters vs. Bon JoviRule the world är en annan låt som är alldeles lysande!

Sedan kommer den akustiska versionen av We’re not gonna take it. Det är en makalös version på en gammal Twisted Sister-klassiker.

Snider gör också en cover på Nine Inch Nails Head like a hole. Det är väl okej, men hans egna låtar är bättre … som Superhero. Så soft, så skön, så bra.

Detta är knappast något för heavy metalfansen och de mest inbitna Twisted Sister-fansen lär väl inte heller bli så jäkla glada, men detta är något annat. Snider har gått vidare.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

 1. Kul att den gamle rockern släppt nytt. Den karaktäristiska rösten har han kvar. Överlag riktigt bra. Det ligger lite av ett pojkbandsfilter över en del av låtarna men det funkar måste jag säga. Kan nog växa till sig efter några lyssningar. Just nu leder ’Rule the World”

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Missa inte Rag'n'Bone Mans låt

Nästa inlägg

Låt Bob Dylan vara i fred

Senaste om Dee Snider