En härlig fullängdsdebut av Augustine

Det är dags för Augustine att fullängdsdebutera.

Då får vi ett väldigt skönt indiepopalbum.

4/5

Artist:
AUGUSTINE
Albumtitel:
WEEKS ABOVE THE EARTH
År:
2021
Genre:
INDIE
Skivbolag:
GENESIS RECORDS

Det var i 2019 som Augustine singeldebuterade med Luzon och han blev snabbt omtalad både i Sverige och utomlands. Han har sedan släppt ytterligare singlar och EP:n Wishful thinking, men här är det alltså dags för låtskrivaren, multiinstrumentalisten och producenten från Göteborg att albumdebutera med Weeks above the earth.

 1. Coast
 2. Guts
 3. Picking up speed
 4. Sweet love
 5. Fatigue
 6. Prom
 7. Fragrance
 8. Backseat
 9. Summer wine
 10. Awful lot of time
 11. Easy

Det är några grymt sköna låtar som Augustine ger oss och om man ska jämföra med något annat så är det väl LANY som man tänker på. Det amerikanska bandet brukar ju blanda in allt från drömpop och indiepop till synthpop och alternativ rock i sina låtar.

Riktigt så blir det inte här, men Augustine – som hämtar sin inspiration från 1970-talets Bee Gees och The Beach Boys samt från nutida artister som Jamie xx och Tame Impala – ger oss någon varm elektronisk indiepop och chillwave.

De här låtarna är en historia om en stark förälskelse och Augustine har placerat låtarna i den ordning som han upplevde och skrev dem. Då blir det till att följa med på rena berg- och dalbanan … Det är gränslös kärlek till ett slag i ansiktet.

Förälskelse är väl nästan som en slags psykos och Weeks above the earth är för mig det tudelade i just det, magin men likväl det obehagliga i att känna sig distanserad till resten av världen.

Augustine

Albumet börjar med den sköna Coast. Det blir en sommarvarm elektronisk indepoplåt med en härligt gung. Det är en låt som egentligen hade gjort sig bäst någon varm sommarkväll. Det är lite samma sak med Guts och Picking up the speed. Det är ett sådant sound som gör att man saknar sommaren lite extra.

Sweet love bjuder på ett härligt beat när Augustine svävar på moln som nykär. Det där svänger dock med Backseat … och med balladen Awful lot of time blir det ännu jobbigare.

Sedan summeras albumet med Easy och vi har fått vara med om en resa med både höga toppar och djupa dalar – och Augustine har gett oss en jättefin debutplatta.

Här är Augustines turnédatum för februari 2022:

 • 4 februari: Malmö, Moriska Paviljongen.
 • 5 februari: Copenhagen, Copenhagen Distillery.
 • 11 februari: Oslo, Parkteatret.
 • 12 februari: Gothenburg, Pustervik.
 • 18 februari: Uppsala, Katalin And All That Jazz.
 • 19 februari: Stockholm, Nalen.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

33 på väg mot 40!

Nästa inlägg

Markus Krunegård hoppar in på ett mer rockigt spår