Michigan Rattlers ger oss That kind of life

Här kommer en grym platta för den som gillar rock där det finns plats för alternativ country och folkrock.

Det är Michigan Rattlers som ger oss That kind of life.

4/5

Artist:
MICHIGAN RATTLERS
Albumtitel:
THAT KIND OF LIFE
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, COUNTRY, FOLK, ROCK
Skivbolag:
MASSASAUGA RECORDS

När Michigan Rattlers drog i gång handlade det om vännerna Graham Young och Adam Reed, men efter några år växte duon ut till ett helt band.

De skickade ut sin debutplatta Evergreen 2018 – som är riktigt bra! – och nu är det alltså dags för album nummer två: That kind of life.

  1. The storm
  2. All in the past
  3. That kind of life
  4. Like a kid
  5. More than just a dream
  6. Sleep in it
  7. Arms of my love
  8. Desert heat

2018 handlade det om ren alternativ country/americana. Det gör det väl även på den här nya plattan, men nu är det stundtals mer rock över det hela. Det är rock med alternativ country och americana som blandas samman till Michigan Rattlers, som har inspirerats av såväl AC/DC som Ryan Adams, fantastiska musik.

Den där nyansskillnaden gör faktiskt en hel del. Ja, Michigan Rattlers växer några snäpp med det steget – som faktiskt är något steg tillbaka mot hur de lät på den självbetitlade EP:n från 2016.

Den här plattan skulle man väl kunna placera intill album från Counting Crows, Hootie And The Blowfish och American Aquarium. Det är där någonstans som Michigan Rattlers hamnar. Stundtals blir det dock mer folkrock här.

That kind of life är ett album med låtar som handlar om relationer och tiden som man spenderar med andra. För Michigan Rattlers, och många andra, har det där fått en helt ny innebörd efter vad som har hänt i världen under det senaste året.

Det är också titelspåret som får nackhåret att resa på sig! Herre jösse vilken låt Michigan Rattlers ger oss! Det är soft, skönt och det blir lite mer rock-känsla än flera av de andra låtarna på albumet. Det är ett mjukt gung och man drömmer sig snart bort till bättre tider … Pianot lyfter dessutom hela låten som tillhör de bästa så här långt under 2021.

Annars inleds albumet med den känslosamma The storm. Det är americana/folkrock/alternativ country – och när man hör pianot får man en del Bruce Hornsby-vibbar.

All in the past är lite mer bluesig och Sleep in it och Like a kid är mer rock ’n’ roll. I Desert heat blir det blås och More than just a dream är en avskalad låt så Michigan Rattlers ger oss lite av allt.

Topp tre? That kind of life, Desert heat och Sleep in it … och The storm.

Michigan Rattlers
Graham Young
(sång, gitarr)
Adam Reed (sång, kontrabas)
Christian Wilder (piano)
Tony Audia (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Silverstein firade 20 år med platta nummer 10

Nästa inlägg

Mer "plugged in" när Myles Kennedy släpper nytt