Ett finfint sleazerockalbum av Crashdïet

Så var det dags att dra i gång lite sleazerock.

Och det är Crashdïet som får stå för det denna gång.

De har ju skickat ut det finfina albumet Rust.

4/5

Artist:
CRASHÏET
Album:
CRASHDÏET
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
DÏET RECORDS

Crashdïet började rock loss under början av 2000-talet och deras sleazemetal går hem varje gång. Tänk er Def Leppard som blandas med Mötley Crüe och släng in några doser av 1980-talsvibbar, hair metal och lika mycket Las Vegas-glitter så hamnar man väl i närheten av Crashdïet.

Nu för några veckor sedan skickade de ut Rust som är deras femte studioalbum:

 1. Rust
 2. Into the wild
 3. Idiots
 4. In the maze
 5. We are the legion
 6. Crazy
 7. Parasite
 8. Waiting for your love
 9. Reptile
 10. Stop weirding me out
 11. Filth & flowers

Det här blir den första plattan med Gabriel Keyes som sångare. Han ersatte Simon Cruz som lämnade 2015. Det fungerar bra med Keyes också och han presenterar sig direkt på titelspåret Rust. Det är en ganska tung låt, men när refrängen kickar i gång bjuder Crashdïet nästan in till allsång.

Det är ganska tungt även på Into the wild och Idiots, men med In the maze lugnar Crashdïet ned allting. Det är en snygg ballad som fastnar direkt.

Det är en ganska jämn platta. Det är bra låtar hela tiden. Det är dessutom låtar som växer. Sedan finns det några ställen som man fastnar lite extra vid. En av dem är den ultracatchiga Crazy och Parasite är en annan. Ingen av dem är direkt någon Crashdïet goes all in-låt.

Men det finns sådana låtar i början på plattan och det kommer även mot slutet … vilket drag det blir då!

Crashdïet
Gabriel Keyes (sång)
Martin Sweet (gitarr)
Peter London (bas)
Eric Young (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Brandon Flowers solo är värd att lyfta fram

Nästa inlägg

Nytt med AOR-veteranen Carl Dixon