Jamie Lawson - The Years In Between

Jamie Lawson låter lika bra som vanligt

Jamie Lawson, ni vet han som var den första artisten att bli sajnad av Ed Sheerans skivbloag Gingerbread Man Records, är tillbaka med en ny platta.

Och det låter precis lika bra det har gjort på hans senaste album.

4/5

Artist:
JAMIE LAWSON
Album:
THE YEARS IN BETWEEN
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
GINGERBREAD MAN RECORDS

Britten Jamie Lawson plockade upp en gitarr för första gången som åttaåring. Sju år senare hade han skrivit sin första låt. Han spelade i ett coverband i skolan och började även sedan att spela på pubar och barer England och Irland.

Men andra ord så är det en lång väg som Lawson har vandrat för att komma dit där han är i dag med sex studioalbum under bältet.

 • Last night stars (2006)
 • The pull of the moon (2010)
 • Wasn’t expecting that (2011)
 • Jamie Lawson (2015)
 • Happy accidents (2017)
 • The years in between (2019)

Singer-songritern bjuder på pop där det även ryms en del folkrock och på de där plattorna finns några ruskigt vassa låtar. Inte minst så är Wasn’t expecting that fortfarande an favorit, men nu är det dags för nya favoriter …

 1. The answer
 2. Safe with you
 3. (If I held you) Here in my arms
 4. Perfect sense
 5. Second hand Hallelujah
 6. Broken
 7. Dance in the dark
 8. Chasing
 9. The haunting of me
 10. These troubled times
 11. Where have all the good vibrations gone?
 12. The years in between

Gillar du den musik som Ed Sheeran, James Blunt, James Bay och George Ezra gör så borde fasiken det här också gå hem. Jamie Lawson hamnar i samma fack som dem och han gör låtar av hög klass.

Här är det dock helt klart mest låtar som går i det softare och lugnare tempot. Lawson gör dock sina låtar med en jäkla känsla och så personlig som har är på sistaspåret The years in between har han aldrig varit tidigare. Det är en låt om tiden sedan Jamie Lawsons far gick bort – Lawson var 19 år – fram tills nu.

I wish you could see how far these dreams have come
Would you recognise me from who I was when I was young?
Some say I look a little like you

Topp tre? The answer, som det är lite mer tempo och ett fotstampsgung i, Safe with you, som börjar lugnt för att sedan ta fart lite grann och som har ett väldigt skönt gitarrsound, och Dance in the dark – stråkar!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Stereophonics tar ett kliv mot rötterna

Nästa inlägg

Nytt soloalbum från Tom Keifer

Senaste om Jamie Lawson