4/5
Artist:
RazorCut
Album:
Common enemy
År:
2017
Genre:
Punk
Bolag:
Contra Records

Fantastisk punk från Melbourne

De har influenser från klassiska oi!- och streetpunk-band som Cock Sparrer, Argy Bargy och Anti Heroes.

Det är RazorCut som har släppt kalasplattan Common enemy.

Melbournebandet, som består av tre australiensare och en britt bildades 2011, gör mer än influeras av oi! och streetpunken. De gör genren till sin alldeles egna grej. Bandmedlemmarna Al, Doz, Lyndon och Jig lyckas verkligen göra detta hur bra som helst.

Vi fick det redan på debutplattan Rise again (2015). Vi får det återigen på RazorCuts amdra platta Common enemy.

 1. Our time is now
 2. Tall poppy syndrome
 3. Lionheart
 4. Shadowboxer
 5. The old & the new
 6. Where you belong (Blame)
 7. Common enemy
 8. My hate for you
 9. Set me free
 10. Party
 11. We are not defeated

Känner du att du vill luta dig tillbaka och bara softa lite. Då ska du definitivt inte välja RazorCut … Our time is now kickar i gång en platta som betyder fullt ös från början till slut. Our time is now är drygt en minut lång. Den låten betyder egentligen bara en enda sak: Att man vill ha mer. Man vill ha mycket mer.

Och det får man.

Det här är streetpunk/oi! som inte gör någon besviken.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här har ni en sommarhit från Gajicki

Nästa inlägg

En kärleksförklaring till svensk punk