Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


3/5
Artist:
Kim Wilde
Album:
Here come the aliens
År:
2018
Genre:
Pop
Bolag:
Ear Music

Popikonen ger oss tolv helt nya låtar

Kim Wilde av

Det är dags att bli nostalgiska.

Det är dags att minnas tillbaka till tiden med hockeyfrilla, Vira blåtira och Adidasbrallor som hade knappar längs sidorna.

Det är Kim Wilde som är tillbaka!

Någon närmare presentation av den här damen behövs förmodligen inte. Hon var glödhet under 1980- och delar av 1990-talet.

Kim Wildes debutsingel släpptes 1981 och det blev en superhit. Efter det bara fortsatte det att rulla på och brittiskan hade hit efter hit på alla möjliga singellistor. Hon var också  öppningsakt åt såväl Michael Jackson som David Bowie.

Så här ser hennes diskografi ut:

  • Kim Wilde (1981)
  • Select (1982)
  • Catch as catch can (1983)
  • Teases & dares (1984)
  • Another step (1986)
  • Close (1988)
  • Love moves (1990)
  • Love is (1992)
  • Now & forever (1995)
  • Never say never (2006)
  • Come out and play (2010)
  • Snapshots (2011)
  • Wilde winter songbook (2013)
  • Here come the aliens (2018)

Och nu – nästan 40 år efter debuten, 30 miljoner sålda album senare och nästan sju års tystnad – är hon tillbaka med en helt ny platta: Here come the aliens.

Man känner igen Kim Wilde direkt. Det är 1980-talspop som är kryddat med både synth- och rockmusik.

  1. 1969
  2. Pop don’t stop
  3. Kandy Krush
  4. Stereo shot
  5. Yours ‘til the end
  6. Solstice
  7. Addicted to you
  8. Birthday
  9. Cyber.Nation.War
  10. Different story
  11. Rock the paradiso
  12. Rosetta (featuring Frida Sundemo)

Låtarna är inspelade i RAK Studios i London – det är samma ställe där Kim Wilde spelade in sina klassiska hits Kids in America, Chequered love och Cambodia. Bara en sådan sak får nostalgin att flöda lite extra …

Och det finns några guldkorn även på hennes nya platta. Kim Wilde kan fortfarande leverera poplåtar av klass. Pop don’t stop och Kandy Krush är två.

Det här var helt klart en trevlig överraskning. Även om det var ett tag sedan man lyssnade på Kim Wilde så kittlar det här i gång benen. Ibland är lite nostalgi precis det som behövs för att man ska gå i gång.

I samband med albumsläppet ger sig Kim Wilde ut på världsturné med sin påkostade och hitspäckade liveshow. Skandinaviska datum offentliggörs längre fram.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen