Platta nummer sex från James Blunt

Det har gått 15 år sedan James Blunt slog igenom med den fantastiskt vackra låten You’re beautiful.

För en tid sedan kom han med sin sjätte studioplatta.

4/5

Artist:
JAMES BLUNT
Album:
ONCE UPON A MIND
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
ATLANTIC RECORDS, WARNER MUSIC GROUP

Det var under 2014 som James Blunt, som tidigare var en brittisk officer, slog igenom med You’re beautiful som finns med på hans debutplatta Back to Bedlam. Såväl singeln som albumet nådde upp till förstaplatsen på de brittiska – och självklart även i andra länder – topplistorna.

 • Back to Bedlam (2004)
 • All the lost souls (2007)
 • Some kind of trouble (2010)
 • Moon landing (2013)
 • The afterlove (2017)
 • Once upon a mind (2019)

På Once upon a mind ger James Blunt oss elva pop/poprock/akustisk pop-låtar som har lite folkrockinfluenser. Ja, det låter väl som det brukar göra med Blunt. Dock är det en del låtar som är mer poppiga – det är mer electropop över dem – än vad man fick på debuten.

 1. The truth
 2. Cold
 3. Champions
 4. Monsters
 5. Youngster
 6. 5 miles
 7. How it feels to be alive
 8. I told you
 9. Halfway
 10. Stop the clock
 11. The greatest

Här finns några spår där Blunt väljer att hoppa in på popspåret. 5 miles är en av dem och visst borde det kunna bli en låt som radiostationerna fångar upp. Även The truth, som inleder albumet, är en sådan låt precis som Youngster och I told you.

Annars är det dock det lite mer klassiska Blunt-materialet som man gillar bäst. Då är det Cold som fastnar direkt. Det är soft och akustiskt och en bra refräng.

Topp tre? Cold, The greatest och The truth.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Junkyard är tillbaka med gamla vanor ...

Nästa inlägg

Tony Harnell är tillbaka med Lovekillers