4/5
Artist:
Stallion
Album:
From the dead
År:
2017
Genre:
Metal
Bolag:
High Roller Records

Stallion – heavy metal som ger mersmak

Det tyska bandet Stallion släpper sin andra fullängdare From the Dead.

Det är Heavy metal. Här finns lite speed metal. Det osar 80-tal. Det är fullt ös från låt ett – det är vansinnigt jävla bra.

Här hittar jag tidiga influenser från band som Helloween, Judas Priest, Riot med flera. Bandet går verkligen all-in. Det är skinnpaj, nitar med mera.

Redan vid refrängen på första låten, som heter Underground society, är jag fast. Det är en underbar refräng, vindsnabba gitarrer, smattrande baskaggar och en klockren röst för denna musikstil.

Här finns tom en låt som klassas in som en ballad, Waiting for a sign. Den gör det i  två minuter i alla fall sen drar de på som vanligt.

Det är en utomordentligt stabil skiva. Låtar som nämnda Underground society, From the dead, Lord of the trenches sticker ut lite extra, men jag kan nästan skriva vilken låt som helst.

Ni som gillar 80-talets heavy metal bör lyssna på denna platta och kolla gärna in deras tidigare skivor för de är nästan i samma klass som denna som får en riktigt stark fyra.

Det här är ett band som jag mer än gärna skulle se live. En önskan till Sweden Rock är på sin plats.

Stallion

Aaron (trummor)

Äxxl (gitarr)

Oli.G (gitarr)

Pauly (sång)

Niki (bas)

Hårdrock och metal är grejen. Första plattan jag köpte var Kiss och Dressed to kill. Fem plattor man bör ha i sin samling: AC/DC - Powerage, Metallica - Master of puppets, Judas Priest - British steel ... Alla AC/DC-plattor med Bon Scott ska man ha.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mycket gitarrer när Jeff Scott Soto släpper nytt

Nästa inlägg

Roger Karlsson släpper en kanonplatta!