4/5
Artist:
Dark Continent
Album:
Love hate ADHD (Singel)
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Accelerating Blue Fish

Viktigt och bättre än någonsin

Under slutet av 1980-talet och under början av 1990-talet nådde Dark Continent en del framgångar.

Nu är de tillbaka – och bandet låter bättre än någonsin.

Rockbandet Dark Continet bildades 1986 i Kristianstad och släppte plattorna Hypocrites for breakfast och Lunch at the back of beyond. Bandet turnerade flitigt och deras låtar dök upp på MTV, men 1993 slutade de att spela tillsammans.

20 år senare bestämde de sig dock för att ge en avskedsföreställning på Tivolirock.

Det blev ingen avskedsföreställning.

Det blev i stället startskottet på en fortsättning att spela tillsammans och 2015 släppte de EP:n Extended play. Sedan har de skickat ut ytterligare några låtar och nu har vi fått singeln Love hate ADHD.

Dark Continent känns tyngre, bättre och tajtare än någonsin!

Samtidigt som Love hate ADHD verkligen är en fantastisk alternativ rocklåt tar Dark Continent upp ett viktigt ämne och alla intäkter från singeln går till Hjärnfondens ADHD-insamling.

Med låten ville sångaren och låtskrivaren Ola Mohlin sätta ord på hans erfarenhet av att leva nära en älskad son med diagnosen ADHD och vilka utmaningar som följer med det. Love hate ADHD är ett försök att förstå en son, att förstå en problematik och samtidigt sätta ljuset på något som allt fler diagnostiseras med eller som man har ett förhållande till.

Låten är hämtad från den kommande plattan Songs about love and depression som släpps i maj.

Dark Continent är Ola Mohlin, Christer Paulstrup, Michael Carlqvist, Peter Lindström och Johan Arvidsson.

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Made -N- America - 100 procent rock 'n' roll

Nästa inlägg

Becky Warren gör en känslosam solodebut

Senaste om Dark Continent