4/5
Artist:
Clare Cunningham
Album:
Clare Cunningham (EP)
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Low Medium High Records

Raspig rock med Cunningham

Clare Cunningham har velat testa på att göra ett soloprojekt ett tag.

Nu har hon släppt den självbetitlade EP:n och där finns en av årets bästa ballader.

Clare Cunningham är till vardags sångare i svenska Thundermother, men irländskan som numera finns i Stockholm, har fler strängar på sin lyra.

När hon testar på att göra en egen EP tar hon hjälp av Caesar Legion och Misell. Vi får en rockig EP som kickar i gång med All out – en riktigt skön låt med en massa bluesinfluenser. Det är coola gitarrer och bra drag. När dessutom Cunningham är utrustad med en riktigt skön raspig röst går det liksom inte att inte gilla det här.

Temporary lover drar Cunningham ned på tempot något och på Already dead blir det ännu långsammare. Då får vi en pianoballad. Den är smått fantastisk!

Clare Cunninghams rockiga röst och ett piano är allt som behövs för att göra min kväll. Det är helt klart favoritlåten på EP:n. Hade någon större/mer känd artist släppt den låten hade alla känt till den för den hade spelats överallt. Så bra är Already dead.

Den fjärde låten på EP:n är Diary. Den blir lite mer dansant. Det är inte alls samma bluesstuk på den som de första två låtarna, men det låter bra. Det är riktigt skönt att höra att Cunningham vågar göra något annorlunda. Och inte minst, det är en bra låt det också.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Historiskt bra av Scorpions

Nästa inlägg

Alldeles lysande av Selma & Gustaf

Senaste om Clare Cunningham