Om

Under herrans många år hade jag funderingar på att starta en musiksajt som inte riktigt skulle vara som alla andra.

Jag har själv läst musikrecensioner i alla möjliga papperstidningar sedan tv-apparaterna var både tjocka och svartvita. Jag har hela tiden tyckt att vara negativ i en recension är fel, men det är så det har varit och det är så det fortfarande är.

Men inte på Rockfarbror. Här finns inga negativa skivrecensioner för vilka är vi att göra det? Musik är så vansinnigt subjektivt att det finns liksom ingen anledning. Här skriver vi om det vi gillar. Punkt.

Att det sedan kan dyka upp något annat i en krönika eller något är en annan sak. Det får man ta för det är skrivet lite med glimten i ögat.

Jag började jobba med sajten under 2015 och den 14 november samma år var Rockfarbror.se online. Tanken då var att skriva lite om mina favoritplattor och ge läsaren chansen att lyssna på musiken direkt genom en Youtube-länk, en Spotify-länk eller något annat så att man själv kunde skaffa sig en uppfattning om musiken snabbt.

Så gör jag fortfarande fast sajten har blivit större. Promtotionsbolag, skivbolag, artister och polare till artister hör av sig och frågar om jag inte vill skriva om det de tipsar om. Klart att jag/vi lyssnar på det. Och nu har allting växt ännu mer.

Det har också varit många förfrågningar om intervjuer. Eftersom jag själv är väldigt nyfiken på artisterna vi skriver om har jag känt att det har saknats, men tiden till att göra det har varit begränsad. Nu är jag varm i kläderna och sajten är uppdaterad så från och med sommaren 2017 finns det möjligheter att ta in det också.

På sajten finns även spellistor, musikvideolistor, krönikor och konsertrecensioner. Här finns helt enkelt lite allt möjligt.

Hoppas ni gillar det.

 

/Thomas Cedergren, grundare