Ännu en finfin platta från Fantastic Negrito

Gillar du blues, soul och funk?

Då kan Fantastic Negrito vara något för dig.

Under 2020 släppte mannanen som har vunnit två Grammys albumet Have you lost your mind yet?

4/5

Artist:
FANTASTIC NEGRITO
Albumtitel:
HAVE YOU LOST YOUR MIND YET?
År:
2020
Genre:
ALTERNATIVE, BLUES, ROCK
Skivbolag:
COOKING VINYL

Under förra året var Fantastic Negrito, som är singer-songwritern Xavier Dphrepaulezz, tillbaka med uppföljaren till den finfina plattan Please don’t be dead (2018)

 1. Chocolate samurai
 2. I’m so happy I cry
 3. How long
 4. Shigamaboo blues
 5. Searching for captain save a hoe
 6. Your sex is overrated
 7. These are my friends
 8. All up in my space
 9. Justice in America
 10. Platypus disaster
 11. King Frustration

På den förra plattan var Fantastisc Negrito samhällskritisk i sina texter. Det är han fortfarande och vi får bland annat låtar om rasism, men Fantastisc Negrito tar även upp ämnet mental hälsa.

På Have you lost your mind blir han dessutom mer personlig och reflekterar över personer som han han kände när han växte upp.

On this album I wanted to write about people I knew, people I grew up with, people whose lives I could personally affect, and whose lives have impacted me. It was the hardest album I’ve ever written.

Fantastic Negrito

En av de personliga låtarna är I’m so happy I cry, som Fantastisc Negrito gör låten tillsammans med Tarriona ”Tank” Ball, som är inspirerad av rapparen Juice WRLD:s död. Den låten är en av många höjdpunkter.

En annan väldigt personlig låt är King frustration som är inspirerad av en familjemedlem som drog in i drogberoende och prostitution.

När Fantastic Negrito drar i gång sina låtar så blir det blues, soul, funk, R&B och hip-hop i en härlig blandning. Och då kan man räkna med att det blir ett sjuhelsikes gung i låtarna där han dessutom får plats med allt från orgelmusik till gospelskörer.

Det blir en härlig variation och man vet inte vad Fantastic Negrito tänker göra från låt till låt så det blir en platta som känns lite som en presentöppning som sker i mörkret, men där man ändå ser ett ljus någonstans längre bort …

Topp tre? These are my friends, I’m so happy I cry och How long.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En galen Elvis-cover av Nomy

Nästa inlägg

Rogue Theory - punkrock från Edmonton

Senaste om Fantastic Negrito