Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Diztord
Album:
Follow me (Singel)
År:
2020
Genre:
Rock
Bolag:
Diztord

Diztord öser på med allt de har – och lite till

Diztord av

När Diztord släppte singeln Monsters lät det lite softare än vad man är van vid när de släpper nytt.

Nu är det dags för en ny singel – och det där med att låta lite softare kan man bara glömma bort att det finns kvar …

Redan i början av januari skrev Diztord, på sin Facebooksida, att de snart skulle spela in en ny musikvideo och att det kommer att komma mer under året.

Det gick också att läsa att man aldrig vet vad som kommer från Diztord – det gör de oftast inte själva heller.

But hey! We are Diztord, we do what we want!

Singeln Monsters kan vara det mest poppiga som Diztord har gjort – och det låter faktiskt bra även om man inte såg det komma. Det var ändå kul att höra Diztord göra det lite annorlunda. Även Empire var en ganska soft sak.

Denna gång – med Follow me – blir det mer ös. Ja, det blir ett jävla ös! Det är som om Diztord sparade på krutet för att kunna göra detta. Det de inte fick ut i energi i de förra låtarna skulle de minsann få ur sig nu – och det får de!

Allting är maxat till 110. Det är mycket av allt. Det är så mycket att man knappt fattar att Diztord kan få det att låta så bra som det gör.

Det är rock och metal med elektroniska inslag. Det börjar lite soft med lite pratsång för att sedan fullständigt explodera och bli båltungt! Sedan vrids allting och det blir en catchig refräng. Det låter skitbra!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 kommentar

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Inlägg om Diztord

Gå till Toppen